tisdag 31 januari 2012

3 1/2 person på middag.


Kära grannen Linda var här på middag härom dagen. Med sig hade hon sin fina mage, det är bebis på gång där nämligen. Jag slog vad om henne om 100 svenska riksdaler att knodden kommer titta ut precis på min födelsedag. Så nu håller vi tummarna för den 13:e April!

Jag och Jenny ville ju därför svänga ihop något riktigt smaskigt och hyffsat nyttigt för både Linda och "lillen".

Pasta fick bli svaret. Enkelt, gott och mättande. Och efter att precis ha sett filmen Dinner Rush så var mitt sinne redan på någon fiktiv Italiensk Restaurang i Queens.

Dock fanns varken hummer, vanilj eller champagne hemma så det blev till att rota i skåpen lite.


Jag bakade några enkla Foccacia liknande bröd utan recept. Degen liknade min pizzadeg och preppades med vitlök, örter, olivoja, salt och peccorino. Dom blev helt magiskt sagolika! Att bryta ett sådant här bröd alldeles varmt till maten lyfte denna annars ganska enkla måltid till en höjdare.


Jag kokade en tomatsås med Muttis konserv tomater som grund, däri åkte alltmöjligt gott bland annat lite dadel balsamico, basilika och färsk chili.

Älsklingen trollade ihop, jag vet inte hur, en bönsallad på kidneybönor och rödlök som blev supergod.

Jag gjorde även min nya baconfavorit som jag skrev om för några dagar sedan. Den blev mycket uppskattad och jag är faktiskt lite stolt över denna uppfinning: Knaperstek bacon. Låt det rinna av på papper och svalna. Häll sedan på lite flytande honung och vitvinsvinäger och vänd runt. Kanongott på en sallad eller som här till pasta.
Alldeles nykokt spagetti med en klick smör, salt och nymalen svartpeppar. Ja, ibland kan det vara något av det godaste som finns! Med tomatsås, bacon, bönsalladen och det nybakade brödet så blev detta till en enkel men väldigt god festmåltid.


Så kan man trolla i köket med det som finns hemma. Att ta sig tiden att baka ett bröd till sätter guldkant på de annars lite trista råvaruaktörerna.Efterrätten blev en enkel liten fruktsallad. Apelsin, äpple, kiwi och banan marinerat i citron.
Ja det var ingen dum middag.
Det behöver inte alltid vara så svårt.

Imorgon tror jag det blir något riktigt värmande, kanske en soppa.
Det har ju nämligen blivit nån form av rysk jävla vinter här i Göteborg för er som inte visste det.

Det blir till att rota fram björnmössan.

[då Svidanja]
På återseende alá ryska.
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Baconfavoriten får det bli! Tack för det, och jag vill tala om att jag har gjort din mammas rödbetssoppa otaliga gånger, så god!! Jag efterlyste receptet av dig och fick det och är jätteglad för det, trots mina röda händer då och då. //Therese

    SvaraRadera
  2. Vad roligt! Hon jätteglad sist när jag berätta om att hennes recept var efterfrågat på "datån".
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera