måndag 16 januari 2012

Ny start!

 
Tänk vilket mirakel! Varje Måndag en ny start!
Okej, okej, det är inte alltid det känns så. Jag vet.
Men jag hade tydligen helt rätt energier idag och då ska man passa på o rida på vågen.
Jag har med andra ord haft en rätt hygglig start på veckan.


Efter att arbetsdagen och dess vedermödor var avklarad hade jag en del ärenden att uträtta och sedan var det ju slutligen dags för middag.
Jag var riktigt sugen på något gott men ändå längtade jag efter något fräscht!? Försöker ju starta det nya året utan massa raffinerat socker och annat skräp. Hittills har det faktiskt gått riktigt bra. Sockret i kaffet är borta och ransoneringen utav den samma dryck är kraftigt reducerad. Min älskade lightläsk är även den minimerad till näst intill noll (helt borta är den inte och kommer inte att bli heller, nån last skall man väl ha?).
Jag testar helt enkelt saker som jag gjort tidigare som jag haft väldigt goda erfarenheter utav. Så trots att det var nära att bilen stannade utanför Pizzerian så lyckades jag navigera om i sista stund till den fantastiska grönsaksaffären Munkebäcks Frukt och Grönt. Här fylldes lagren utav sallad, tomater, päron och allt annat gott som man kan tänka sig. På konsum inhandlades en stor bit Biff med kappa från Gröna Gårdar.
Älsklingen gjorde en fantastisk sallad med ost, nötter, äpple, rödlök och gud vet vad. Den kompleterades med en mängd fina krispiga salladsblad och några fina tomater. (När jag äter sallad gör jag väldigt stora portioner så man ändå får känslan av att äta "mycket" dessutom tar det tid vilket är väldigt bra för min matsmältning eftersom jag är dålig på att äta långsamt och det är något som vi alla behöver träna på).
Jag gjorde en slags chumchurri dressing. Ni vet, den jag annars brukar göra på japansk soya, men den var slut idag. Så det blev finhackad chili, lite vitlök, olivolja och dadelbalsamico. När jag stekt min fina Biff knappt 3min så täcktes den med denna chilidressing och kläddes in i folie.


Där fick den vila under tiden jag duschade av mig fabrikslukten. Sedan när jag skar upp den var den perfekt! På med resten utav chilioljan och servera ovanpå den krispiga salladen.
Makalöst! Magi!Ren, bra och smakrik mat. Perfekt att börja veckan med!

Jag vet inte....


men jag har haft känslan hela dagen av att det även är början på något mer.


Vi ses!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar