tisdag 24 januari 2012

Förlåt!
Förlåt kära läsare! Jag har ätit och ätit och ätit och fullständigt glömt bort er. Fast det är inte sant. Bloggen glöms aldrig bort!

Men för att söka lite bot och bättring denna svinkalla Januari Tisdag så kommer här ett MegaTurbo Grand De Luxe Inlägg.

Håll i er.
Nu åker vi.

1. Rosagrillad Ryggbiff med Rödvins sauterad lök:En primafin ryggbiff grillad till lagom medium rare. I skyn steks med smör och en skvätt rödvin lite fint skivad gul lök. Detta är ett jättegott tillbehör till alla köttbitar. Lite "fusk" bearnaise i all hast. En rejäl bakpotatis fick ackompanjera detta. Lätt som en plätt OCH sjukt gott.
2. Hemgjorda Hamburgers alá Andy:
Malde en bit högrev i min lilla kvarn. Äggula, salt, peppar och en liten aning ströbröd (för att hålla ihop dom lite bättre) blev till ljuvliga köttklumpar. Jag har malt färs till hamburgare ett par gånger nu och det är det bästa jag gjort.


Smaken blir helt överlägsen! Denna gång malde jag bara kötten en gång och det visade sig vara än bättre. Fastare textur och om möjligt ännu saftigare. I love it! Några kalla kokta bakpotatisar förvandlades i ett huj till hemgjorda Pommes och det är något som ni absolut skall göra om ni inte gjort det än.Man skall inte vara så rädd för att fritera hemma. Ha ett lock i närheten bara om det mot förmodan skulle fjutta till.3. Kola Kladdkaka.
Just det ja...det har bakats også! En sjukt smarrig kladdkaka till min fantastiska Sambo. Kladdkaka, det är ju bara för gott!


Har en plan att nån gång göra flera stycken och lägga olika kräm imellan och sedan klä in allt i choklad. Hade inte det varit något? Fast inte denna gång. Här följer det enkla men goda receptet:

150gr Riktigt Smör (och kanske lite till).
2st Fina ekologiska ägg.
1,8 dl Socker.
1,5 dl Ljus sirap.
3 dl Vetemjöl.
1 nypa Salt.
1 nypa Bakpulver.
Blanda smält smör, ägg, socker och sirap.
Blanda torrvarorna för sig.
Blanda ihop.
180gr i ca 25 min.
Så där ja. Det var väl lite smått och gott?
Mitt goa flow håller i sig.
Tror snart att det dimper ner en Lottovinst eller liknande.
Medans jag väntar så tänder jag ett ljus.

Ses o hörs!
//Andy.

3 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt funderat på att göra en "kladd-tårta" också, men aldrig provat! Kanske är dags att göra ett test. Sen kan vi jämföra resultat :D

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt bjudits på en dylik tårta en gång, och det var det bästa som hänt mig i hela mitt liv nästan. Värdinnan hade lagt en vit kladdkaka på en vanlig - och sen lagt ytterligare en vanlig ovanpå! Det hela var inklätt i en morotskaks-liknande glasyr med rivet apelsinskal. UNDERBART!

  SvaraRadera
 3. Jag har nyss hittat din blogg genom Lotta på
  Två små kök. Jag måste bara medans jag har känslan och smaken kvar i munnen säga att pommes på kokta bakpotatisar är tammejfan väldigt gott! :)

  SvaraRadera