torsdag 19 januari 2012

Clean Cut


Sallad idag igen. Det är som om våren kommit tidigare och jag kan inte få nog utav det!
Idag blev det favorit detaljen ryggbiff igen. Jag brukar blanda lite olika "eftermarinieringar" som jag kallar dom. Idag blev det en gjord av:
1st finhackad stor chili.
1st finhackad vitlöksklyfta.
3 msk japansk soya.
3 msk olivolja.
1 msk vinäger.
lite salt och lite socker.När jag stekt köttet så lägger jag på "eftermarinaden" och låter köttet vila i ca 10 min, ibland med folie ibland utan. Sedan skär jag det i fina, tunna skivor och häller på resten av "eftermarinaden". Det boostar smakerna något otroligt och det fantastiska är att det inte smakar för mycket av varken chili eller vitlök utan istället fungerar som en katalysator så köttsmaken förstärks!
Jag gillar det mycket och gör ofta sådan här varianter, japansk soya är guld
.
Sizzeling Heat sealing in all the flavours!

Salladslungan åkte fram igen. Gud vad den är bra. Det blir så krispigt och gott så det är inte klokt. Massor av tomat och rödlök såklart och en bit gott surdegsbröd.
Sicken kanonmiddag alltså.
Helt klart något av det bästa jag vet.


Att den här typen av kost med mycket blodigt nötkött och mycket sallad dessutom har visats sig få bra bukt med min IBS gör ju inte saken sämre.

Dock ett tips om du vill byta ut ett middagsmål mot sallad. Fördubbla portionsstorleken. Minst! Grönsaker tar nästan dubbelt så mycket energi att konsumera som dom tillför så det finns ingen anledning att snåla. Dessutom tar det längre tid att äta vilket är bra för matsmältningen eftersom ditt käkben kommer att behöva röra sig fler gånger vilket påverkar magslemhinnorna positivt. 
Dessutom och största fördelen som jag tycker är att det känns lyxigt att äta mycket.


Livsnjuteri är inte bara frosseri i ostburgare det kan även vara smarriga sallader.
Men jag antar att livet är som Yin och Yang.

Ytterligheter.
Det ena kan inte existera utan det andra?

Och det kanske inte alltid handlar om att utrota det mörka eller förstärka det ljusa?

Det kanske bara handlar om att hitta rätt balans.

Trevlig Torsdag mina vänner.
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar