torsdag 12 januari 2012

Väldigt mycket AndyNej jag kunde ju inte hålla mig från ännu en Burgare. Jag gjorde ju ett par stycken när jag var igång och med kvarnen sist och dom åkte ju såklart i frysen.

En åkte fram idag och stektes för att sedan gratineras med lite olika rivna ostar som låg och skrotade i kylen plus inte så lite Parmesan. Dom säger att Parmesan är så nära Umami man kan komma men jag tycker det räcker med att konstatera att det är otroligt gott!

Jag gjorde en majonnäs på ekologisk äggula (ja dom är faktiskt mycket godare) och rapsolja, lite dijon och flingsalt. När majonnäsen var klar blandade jag i Ajvar Relish. En mycket god Ajvarmajonnäs var tillverkad!

Det finns ett Bosniskt bröd som jag tycker mycket om. Jag vet inte vad det heter men det är som ett Pitabröd ungefär fast otroligt mycket högre och luftigare och ganska segt. Det är jättegott!


Jag stekte det i olivolja och smör och gned en vitlöksklyfta över. En supersnabb tomatsalsa/sallad blandades direkt på skärbrädan. Chop, chop bara.
En skvätt olivolja. En skvätt vinäger. Pang på det nyrostade brödet bara!

Några peperonis på det = klart!
Fräscht.
Snabbt.
Spicy.
Och väldigt mycket Andy.

Vi ses och hörs!
*Poof*

4 kommentarer:

 1. Burgare går inte att tröttna på... Mycket gott till också. Den där ajvarmajon låter ju saligt god! Nästa gång jag gör burgare ska jag gratinera med osten, och då gärna parmesan.

  Fast det får dröja lite. I morgon drar vi till Thailand så jag får försöka klara mig utan Andyburgare ett tag och leva på thaimat. Fast det är ju inte så dumt det heller!

  Ha det så bra så länge - i köket och livet!

  SvaraRadera
 2. Just ja, kom på att jag skulle tipsa dig om en matsida som jag tror att du kan gilla:

  http://matochfolk.blogspot.com/

  So long!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Ha en underbar resa !

  SvaraRadera
 4. Får hålla med föregående talare. Majjon verkar riktigt nice, tar med mig den och provar vid bästa tillfälle.

  SvaraRadera