onsdag 1 februari 2012

Midvinternatten.


"Midvinternattens köld är hård. Stjärnorna gnistra och glimma. En stackars Kålltorpsbo gör så gott han kan för att allt i kylen ska försvinna".

Nej riktig så illa är det väl inte. Jag fortsätter istället att trotsa minusgraderna med Sallad. Sluter ögonen och drömmer mig mot soliga sommardagar. Jodå, det funkar faktiskt, åtminstone några minuter.

Idag var jag och Rejjan i härliga Sävedalens Kötthall och handlade på oss rejält.

Fina prinskorvar som både jag och Rejjan gillar! Som vanligt blev det en trevlig pratstund med den proffsiga ägarinnan och varje gång jag är där känns det som jag lär mig något nytt. Kul!


En stor fin Entrecote fick akompanjera salladen. Lätt mediumstekt och fint skuren. Ni som hängt med här ett tag vet att den här typen av måltider är ständigt återkommande. I love it!Men vad kan man mer göra för att lysa upp i vintermörkret undrar ni?

Här ska ni få ett tips:
Värm lite nyponsoppa på spisen.
Häll upp generöst med mandelbiskvier och en klick vaniljglass eller vispad grädde.


Kryp upp i soffan med någon du tycker om.
Tryck dig lite extra intill.

Ta en sked och njut.


Tjohej för idag!
//Andy.

3 kommentarer:

 1. Vintern har greppat tag här också. Härligt, tycker jag - inifrån :-)

  Rejjan ser för söt ut där med korvarna dinglandes... Och så fick jag värsta nostalgitrippen där med nyponsoppa och mandelbiskiver. Jösses, det är en evighet sedan jag åt det, och då var det för att jag var förkyld och hade ont i halsen. Typisk förkylningsmat men så behöver det ju inte vara - det är ju hur gott som helst. Tack för påminnelsen!

  Och så en fråga...Jag har fått presentkort som ska förbrukas på fina saluhallar här i Stockholm. Vad tycker du att jag ska köpa? Vad kan du rekommendera för kött som blir ok att frysa in också?

  SvaraRadera
 2. Precis så var det för mig oxå, man fick bara nyponsoppa o mandelbiskvier nån gång ibland, om man var sjuk eller ledsen när man var liten. Jag hade heller inte ätit det på evigheter, men fy farao vad gott det var!
  Jasså, va kul att du fått presentkort! En sak kan jag säga ärligt, jag är inte mycket för att frysa in kött. Det är ju inget fel att göra det, men jag tycker det dör på nåt sätt. Det är svårt att rekomendera...men en riktigt fin Rostas är en väldigt underskattad detalj (filén på rostbiffen). Sen är ju min personliga favorit en tjock skiva ryggbiff. Men varför inte högrev till en kallops eller Texas Chili otroligt prisvärt kött som många glömt bort. Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen!
  Jag kör naturligtvis också hellre ofryst men det är lite knöligt om jag ska handla färskt varje gång rent kommunikationsmässigt och jag har en del slantar att bränna av... Så om jag kan köpa på mig och frysa in lite så vore det bra. Men jag får väl offra mig lite och inte vara så bekväm kanske. Eller skicka Mannen :-)

  SvaraRadera