måndag 6 juni 2011

På rymmen.


Oj oj. Jag har varit på rymmen. I Skåne närmare bestämt, därav bristen på flitiga matinlägg här på sidan. I Skåne, hör och häpna finns nämligen intet utav radiovågor och Intenät och såna moderniteter. Däremot ett fantastiskt landskap och mycket närodlad mat och prima kött från di Skånska gårdarna. Så nog har jag ätit både en och annan formidabel måltid.

I Lördags begav jag mig tidigt på morgonen ut till Vikens Tomater och deras "Saluhall i växthuset". Det var imponerande att gå och titta på alla dessa fantastiska råvaror som gjorde att det bara vattnades i munnen. De odlar en mängd olika tomatsorter och man kan smaka och köpa direkt där på plats.











Dessa Saluhalls Lördagar så bjuds även andra lokalproducenter in att sälja och exponera sina varor. Jag låter bilderna tala för sig själv. Men det var fantastiskt och man önskar att det fanns något motsvarande här i Göteborg. Långtidsjäst surdegsbröd, sparris, färsklök, potatis till och med parmesan! Handsnidade pipor och knivar. Ja det var sannerligen inspirerande. Vi köpte både äppelmust, tomater och korv. Allt smakade helt obeskrivligt gott!

Är ni ute och flänger i sommar så rekomenderar jag verkligen ett besök!

Sommriga hälsningar!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar