fredag 17 juni 2011

Jag ser Rött.


Rött är en utav mina favoritfärger. Efter Svart och Blått då förstås. Och vad är rödare än en rödbeta? Dom är ju som allra godast nu och är en väldigt prisvärd delikatess som är lätt att få tag i närodlad.
Har du aldrig provat att koka rödbetor någon gång? Då måste du göra det!

Tag en stor kastrull med rejält saltat vatten och koka upp. Lägg i Rödbetorna precis som dom är. Med blast och allt. Blasten kan hänga utanför kastrullen. Genom att behålla blasten på så släpper de inte ifrån sig lika mycket färg och du slipper få massa rödkladd i hela köket.


Koka de nu i ca 40-50min. Du kan känna med en sticka så dom är lagom. Sen är det ju självklart en smaksak hur mycket motstånd man vill ha kvar i dom. Personligen gillar jag mina genomkokta.

Häll av vattnet och lägg betorna i iskallt vatten. Nu kan du lätt skala dom bara genom att gnida av skalen.

Servera nykokta och varma med skirat smör, flingsalt och pressad citron. En bit knäckebröd med stark ost. Fantastiskt gott!


Mer njutning för tjugofem spänn lär du inte finna på den här kontinenten!

Eller varför inte festa till det ordentligt och gratinera några skivor med Getost? Servera med salt, honung och valnötter. Helt galet!

Rejjan fick sig ett märgben att gnaga på under tiden jag höll på att styra runt i köket. I mitt hem skall alla ha det gött.
Inte bara människorna.
Som sagt plocka upp ett knippe rödbetor på vägen hem idag.

Dom har växt där i jorden bara för DIG !

Peace food lovers!

//Andy.

2 kommentarer:

  1. Ett rödbetstips: Skala och klyfta betorna, släng in i ugnen med liten skvätt olja i ungefär 20 min, (eller ja, tills dom är färdiga), smula över getost, ringla över lite balsamico och släng på en näve pistagenötter!
    Kram Jenny
    P.S: Passar även på att nämna att du har en grymt trevlig matblog!

    SvaraRadera
  2. Låter smaskens Jenny! Kul att du gillar min blogg. Kram!

    SvaraRadera