onsdag 8 juni 2011

Djävulskyckling med tomatris.


Jahupp. Jag hade ju tomatsås kvar från den goda pastan dagen innan. Så det inhandlades 2 st kyckling filér á 35 bagare idag.

Bara att koka upp riset. Piffa upp tomatsåsen med lite färsk chili för att få lite extra hetta värma upp den och blanda den med det färdigkokta riset.

Filéerna bankades ut lite grand och sedan blandade jag en Panering med: Mjöl, ströbröd och massa kryddor. I en Panering behöver man inte vara blyg. Chiliflakes, cayenne, spiskummin, korriander, svartpeppar och förstås salt. Kanske för mycket salt för dom flesta. Men jag är tokig i salt.
Sedan vändes filéerna i riktig vispgrädde och sedan i mjölblandningen. Stek/fritera i rikligt med olja i en gjutjärnspanna med höga kanter ca 3 min på varje sida. Kör sedan klart dom i ugn på 220gr ca 10-13 min.

Är man lika fiffig som jag så timar man in så det är ungefär 10-13 min kvar på riset så kan man passa på att diska, duka, duscha eller varför inte älska under tiden.


Jag vet inte om ni kommer att älska det här receptet.
Det gör inget i så fall.
Ni kan älska nåt annat om ni vill.

Glöm bara inte bort att göra det.
Det mina vänner, är livet nämligen alldeles för kort för.

Tjohej!
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar