tisdag 7 juni 2011

Knäpp upp skjortan o häng på dig guldkrusifixet!


När vi ändå är inne på Tomater så är det väl lika bra att fortsätta temat? Ett superbra och enkelt sätt att göra den absolut godaste tomatsåsen till Pasta är följande:

Dela ett gäng olika tomat sorter och kanske även en röd paprika eller chili om du gillar det. Lägg dom i en ugnssäker form eller panna. Ös på med vitlök, salt, peppar, örtsalt eller de kryddor du gillar.

Sedan kör du helt sonika in hela pannan i ugnen på värsta grillen (översta+max heat). Sedan kör du dom tills dom börjar bli lite småbrända i kanterna och helt mosiga.

Ta ut dom och mosa antingen med en gaffel eller stavmixer. Stavmixer gör den lite väl slät tycker jag, det är sjysst om det blir lite bitar kvar som det blir när man mosar med gaffel.

Tillsätt tomatpuré efter smak. Döna i en kruka färsk Basilika och koka upp. Klart !

Som ni ser på bilderna så gjorde jag några köttbullar/frikadeller med spiskummin och basilika till. Blir väldigt gott om de får koka med i såsen.

Servera med Spagetti eller ännu hellre några lite grövre Penne som har lite sådär skrovlig yta som suger upp sås bättre.


Supergott och enkelt och framförallt smakfullt!

Så knäpp upp era skjortor, häng på er guldkrusifixet, dra på er ett par tajta vita brallor och dra av några repliker från Gudfadern.

Var lite Italienska! Det finns sämre sätt att starta en vecka!

Over & Out.
//Andy.

ps. får du sås över? Tillsätt färsk chili, mixa och kyl ner. En underbar Gazpacho kvalmigt varma dagar som den här! ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar