tisdag 28 juni 2011

Att njuta av Livet.


Vad är det egentligen? Att njuta av livet? Säkert väldigt olika för många. För mig handlar det väldigt mycket om att kämpa mot ett epicentrum som jag kallar för "härnärvaro".

Alltså att vara närvarande i stunden. Det är ju kanske inte alltid så enkelt. Räkningar som skall betalas, tvätt som skall tvättas, nyckeln du glömde på jobbet. Ja ni vet. Allt det där som kallas för vardag.

Självklart går det ju inte att ta bort alla dessa störningsmoment ur vardagen. Men man kan "simma motströms". Man kan kämpa.
Eller åtminstone försöka kämpa.
Det sistnämda räcker mer än väl. Gör du det så har du redan vunnit!

Vad är då att vara närvarande?
För mig är det att vara i sin kropp och känna sig hemma i sin kropp.
Känna andetagen.
Känna dofterna.
Andas in och andas ut.

Det andra är att se. Folk tror inte att jag ser eller hör särskilt mycket eftersom jag pratar så enormt mycket själv och tar ganska stor plats. Men det gör jag.

Jag tränar mig på att se. Hela tiden. Att träna sig på att se sin omgivning och sina medmänniskor betyder åtminstone för mig att man är närvarande.

Kassörskan där som bytt örhängen. Granntanten som helt plötsligt promenerar utan hund. Gubben som helt plötsligt inte har någon bil på sin p-plats.
Se dom!
Fråga: Har du nya örhängen? Vad har hänt med din hund? Har du sålt din bil?

Jag garanterar att du kommer att bli väldigt positivt överraskad över reaktionerna du får!

Det innebär inte alls att du måste bli nån klämkäck jävel 24/7. Det räcker om du bara "tränar" lite ibland.

Idag njöt jag av livet genom att ta en långsam cykeltur genom ett vackert Kålltorp.
Jag stannade o tjötade lite med folk under vägen så där som vi gör i goa Göteborg.

Jag cyklade upp till Skatås som är ett väldigt vackert Friluftsområde. Där finns Bastu och nakenbad för Herrar (och damer).
Det är underbart. Jag badar där året om. Det är bra för själen. Där får man tid att andas och ligga i solen och bara slappna av. Idag var otroligt bra eftersom jag var helt ensam där, då är det som allra bäst.

Jag cyklade nybadad alldeles för fort nerför den branta backen. Girade alldeles för kraftigt runt hörnet vid Tempo. Och sladdade när jag stannade vid Frankes Bar.

Jag fick glada Hej rop från stammisvänner och den underbara personalen. Jag läste tidningen. Jag åt deras stora och goda Räkmacka. Jag njöt av solens strålar mot ansiktet.

Man behöver inte laga mat varje dag.
Passion kan vara så mycket mer.
Att vara här och nu.

Jag njöt av att göra allt det här.
Att få vara frisk och andas.
Jag njuter av att min älskling snart kommer hit
och att jag får skriva det här

och jag njuter av att du läser detta just nu.
Utan att varken du eller jag vet om det.

Just så kan det bästa i livet vara.
Saker som man inte ens vet om.


Ta hand om er nu och njut !
Kram.
//Andy.

4 kommentarer:

 1. fan va nice macka:)

  SvaraRadera
 2. Bästa Räkmackan i Götlaborg min vän! Frankes Bar i Kålltorp. Där hittar du den för det facila priset 129 svenska riksdaler!

  SvaraRadera
 3. Du är en sann poet :-)

  Känner igen mig massor i det du beskriver. Jag lärde mig en del om det där att se människor och njuta av upplevelser kanske i ett läge som är lite otippat. Nämligen en riktig livskris. Men då fann jag styrka att se annat utanför det liv jag hade innan krisen. Och vad som fanns att finna där som kunde lindra och hämta kraft ifrån.

  Se'n tror jag att jag också ser, eller kanske tittar för mycket. För ibland säger kompisar åt mig att jag ska sluta glo. Men för mig är det att betrakta...

  Det låter verkligen som att Kålltorp är ett litet paradis på jorden för dig. Grattis till tillvaron!

  Bloggen din växer.. Tack för påminnelsen om att leva i nuet och NJUTA. Jag har förstått att det är din devis vid det här laget.

  Ha det gött, hälsar Lotta i Stockholm

  SvaraRadera
 4. Tusen Tack Lotta! Ja, ibland måste dramatiska saker hända och ibland tyvärr flera för att man skall ändra perspektiv på tillvaron. Så även för mig. Men att läsa dina ord sprider glädje till en "Livsnjutar kollega" det skall du veta!
  Och ja, du har rätt Kålltorp är ett litet Paradis!
  Tnx for Reading.
  Keep up the Njut!

  SvaraRadera