onsdag 29 juni 2011

Fast Picknick Wraps.

Såna här sköna dagar när det är rena rama medelhavsklimatet vill man ha snabb och fräsch mat, fast ändå med smak.
Framför allt vill man inte stå o röra i en gryta vid spisen flera timmar då solens strålar lockar på utsidan.

Då är det väldigt smart och smidigt med "wraps". Jag är ju helt torsk på Libabrödet och har alltid några förpackningar i frysen. Tinar på 10 min om du tar upp och lägger dom i rumstemp.


Den här gången var vi ett glatt flyttgäng varav några inte äter kött.


Jag började med att hacka massor utav färsk basilika från mina balkonglådor, rosmarin, färsk vitlök och blandade med en god Olivolja till en slags pasta/dressing. Efter att ha brett bröden med smör så fördelades blandningen ut. Sedan fördelades ett gäng tomater och rå lök över bröden.

Häften fick rökt skinka på sig och hälften utan.

Därefter ströddes rikligt med riven parmesan över och sist några drag med basamicosirapen.

Sedan är det bara att rulla ihop dom ganska tight och förse med gladpack. Vipps! Picknick mat till alla dina kompisar!

En termos med starkt kaffe och några bira ner i kylväskan så är allt klart.
Snabbt enkelt och sommarsmarrigt!

Plus att det passar nästan alla, för vem gillar inte smaken av olivolja, basilika och parmesan.
Jag använde det osötade brödet som är bakat på grovt mjöl istället för deras ljusa standardbröd eftersom jag tycker det mättar mer.

Släng ner grejerna och ge er ut!
*SWOOSH!*
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar