torsdag 23 juni 2011

Midsommar Sill


Är det inte makalöst vad tiden går? Är det redan Midsommar? Verkligen? Jag vet inte hur det är med er, men jag hänger då inte med i svängarna.

Men från säkra källor så har jag alldeles i detta nu fått bekräftat att just så är fallet. Så det är bara att kamma till sidbenan och lägga in lite Sill i sista minuten. För visst är det en skön känsla att drämma upp sin alldeles egna Sillburk på Midsommarbordet och dra av en skrytfras -Naej, det är min EGEN sill!

Jag använde en så kallad "fem minuters inläggnings sill" men det går lika bra med reguljär inläggnings sill på burk. Jag använde i princip (som ni vet vid det här laget så är jag ju inte mycket för att följa recept) detta recept: Citron&Rosmarin Sill.

Dock med en aning höftning av receptet. Jag älskar ju Citron, så jag tog mer utav det etc. Gå på känsla och var inte rädda att göra om eller lägga till. En skvätt av din favorit sprit, lite snus eller varför inte chili. Free your mind!

Jag passade även på att krydda om Snapsen som jag köpt. Efter provsmakning så tyckte jag den var lite för "torr" och lite för mkt kummin (om jag kände rätt) smak. Så det blev tillsatt socker och Citron cest. Vi får se hur det blir. Min favorit snaps är annars Årsta Brännvin. Men den var slut i år så då får man helt enkelt improvisera.Det var någon som frågade mig idag: -"Hur orkar du? Du är alltid så positiv. Hur hinner du med allt?"
Ja....!? Jag har ett mantra, fast det är lite omgjort. Förmodligen för att jag helt enkelt inte minns det korrekt. Men det har satt sig i min lilla Kålltorpshjärna och det är något jag ofta hör mig säga till mig själv.

Det är ursprungligen från Bröderna Lejonhjärta och lyder: "Det finns vissa saker man måste göra, även om det är jobbigt. Annars är man ingen människa utan bara en lite lort".

I filmen/boken säger ju Jonatan visserligen "farligt" men det är just det jag gjort om eller minns fel.

Hur som helst....ingen vill väl vara en liten lort?

Annars kan man köra med klassikern: "Bryt ihop och gå vidare!"

Oj, nu måste jag smaka av sillen och kanske hinna iväg en sväng till Frankés Bar, Kålltorps hjärta.

Trevlig midsommar på er och tack för att ni läser!

Kram!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar