lördag 11 juni 2011

Bookmaker Toast.


Eftersom jag är sjuk så blir det ingen matlagning idag. Däremot har jag ju som tur är lite "gömmor" som man kan gräva ur.

Idag blir det därför något som jag gillar väldigt mycket och som alltid varit en klassiker på krogmenyerna i Sverige. Tyvärr så ser man det inte så ofta nu längre. Men det är i mina ögon en verklig klassiker och delikatess: "Bookmaker Toast".


En Bookmaker är alltså en "köttsmörgås". Man tar sitt favoritbröd och steker gyllene i riktigt smör. På var sida bredes sedan Fransk Dijonsenap. En äkta Bookmaker serveras med rikligt med riven färsk pepparrot men tyvärr så hade jag ingen hemma den dagen så det blev en variant utan.

Sedan behöver du en fin bit Oxfilé alá Tournedos storlek (det går bra med Entrcoté oxå). Som du först "klappar" med salt och svartpeppar och sedan steker till önskad färdighetsgrad i rejält med smör.

Jag föredrar ju alltid Medium Rare så det fick det bli för mig.

Alltså, en perfekt stekt Oxfilé. Tomat (& lite grön sallad), finhackad rödlök, en rå äggula, kapris, olivolja, vinäger, flingsalt (100% beroendeframkallande), peppar. Bröden med Dijon.

Där har du din klassiker! I mammas gamla kokbok står det: "Passar ypperligt som kvällsmat..." Ja gillar ni inte denna klassiker så vet jag inte vad....Ha nu en fantastiskt helg!
/Kram på er & thanks for reading!

1 kommentar:

 1. Halloj där!
  ALLT du gör ser så himla gott ut!
  Just nu oroar jag mig för att du e sjuk ju!
  Hoppas du piggar på dig snart
  Kram Birgitta

  SvaraRadera