tisdag 21 juni 2011

Andy´s Burger.


Jahupp. Då var det dags för en favorit i repris. Hamburger!

Det är min absoluta favorit maträtt. Det kanske låter barnsligt och fullständigt ogastronomiskt. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det finns inget som slår en riktigt god Burgare!

Om ni kollar bakåt i bloggen lär ni hitta flera varianter av burgare som jag gjort.

En sak som de alla har gemensamt är att dom är inspirerade av de resor jag gjort i Nordamerika. Jag har varit priviligerad nog att få möjligheten att genom en hel del sköna Roadtrips runt om i USA ätit sjukt många goda hamburgare. Min gode vän Mr. Tim Anderson från Ohio är en riktig "Burger Expert" och han har visat mig mången god Hamburger Restaurant over there.
En gång när vi korsat gränsen till Canada var vi "tvungna" att åka en omväg på ca 3 mil för att besöka Restaurangen "The Flying Saucer" och äta deras burgare. En omväg värd att ta kan jag säga.

Hur som helst. Vad behöver man då till en burgare. Nötfärs såklart! Jag brukar blanda en smet med kryddor, lite tomatpuré, lite worchestersås, lite dijonsenap, lite ströbröd. Ibland kastar jag med en äggula och några droppar vatten.

Det gäller att hitta sin egen "specialblandning". Sedan gäller att blanda allt väl och detta kan man endast göra med händerna. Sedan skall smeten stå och dra och det brukar vara lagom de ca 15 min det tar att fixa sina tillbehör.

Tomatskivor är ett måste så även lök. Men viktigast är nog ändå osten. I min värld är alla Burgare Cheeseburgers! Idag blev det klassikern med färdigskivad cheddar, okej man vill väl inte direkt läsa innehållsförteckning på den men med hamburgare är den otroligt god!
När du förberett dina tillbehör är det bara att forma ett par rejäla biffar och steka på! (på 500gr nötfärs får jag ut 3 st burgare).

Idag blev det en Bacon/Jalapenó burger.

Ett annat måste som jag alltid gör är "Honey-Mustard". Den består av Majonäs, dijonsenap, honung och en skvätt vinäger. Bästa dressingen/såsen LÄTT! Prova den nästa gång. Den brukar jag även ha till mackor och Subs.

Nästa trick innan jag släpper iväg er ut i Hamburgerdjungeln är att ALDRIG köpa färdiga Hamburgerbröd. Dom är fullständigt värdelösa i mina ögon. Torra, smaklösa bara menlöst trista. Nej prova som jag att köpa nybakad Källarfranska el. likn. Fräsch och poröst som klarar att suga upp safterna. För en riktig nötfärsburgare är saftig och eftersom du använder fin, färsk nötfärs så kan du steka/grilla den till önskad innertemp. Då behöver du verkligen ett bröd som klarar att suga upp alla köttsafter!


Dessutom skall en Hamburgare ALLTID kunna ätas med händerna. Spelar ingen roll hur hög den är. Man använder handen och pressar ihop den till greppvänligt format helt enkelt.


Så, är vi överens? Hamburgare äter man med händerna, ok?
Jag skall inte reta upp er med att gå in närmare i detalj på hur den smakade.
Fullkomligt ljuvligt rätt o slätt!

När gjorde du Hamburgare sist?
Förmodligen alldeles för längesedan tycker du nu när du läser detta.

Så sätt igång!
Imorgon kan bli DIN Hamburger dag!

Howdy Folks!
Have a nice Evening!
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Hamburgare med händerna! Helt rätt Andypandy :)

    SvaraRadera
  2. Helt rätt Mia ! Med HÄNDERNA !!! :)

    SvaraRadera