måndag 20 juni 2011

Pajad Paj


Idag fick jag Rabarber i present IGEN ! Så det var bara hem o koka mer rabarberkräm/sylt. Det är ju sjuuuukt göttigt!

Idag spetsade jag den med lite maplesyrup och Whisky också. Blev en lite "vuxnare" smak. Och för att spetsa till det ordentligt så fick jag för mig att göra ett par fina Rabarber/Blåbärs pajer.


Jag ville göra dom så där som Paj såg ut i Kalle Anka tidningarna när man var liten.
Ni vet med ett såna där tjusiga strimlor som "lock" på.


En smördeg knådades ihop och lades i kylen. Och "konstnärlig" som man är (eller tror sig vara) så tänkte jag att jag kan knåda till dom lite för hand.

Det blev ju supersnyggt!

Dom fylldes med den nykokta rabarberkrämen, blåbär och riven mandelmassa.


Problemet blev bara när dom väl åkte in värmen sen...

Om man inte använder en form med kant utan ska envisas med att handsnickra "pajformarna" kommer följande att hända: Kanterna kommer att säcka ihop och det mesta av fyllningen kommer att rinna ut i ugnen och förvandlas till en svart, karameliserad geggamoja.

Vad var det jag skrev i gårdagens inlägg? Lev & lär?

Men dom blev goda ändå och hur som helst så har jag ett gäng burkar mumsig kräm/sylt i kylen nu.

Det var ett roligt experiment men som sagt Hamburgare och Revbensspjäll är ju mer min stil.

Idag träffade jag en trogen Bloggläsare och fick en kram.
Då blir man glad.

Då gör det inte så mycket om man pajar en paj eller två.

Kram på er!
//Andy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar