lördag 18 juni 2011

Viva Italia !


"Frugan" har varit iväg o jobbat i Italien några dagar och hade med sig massa godis hem till sin mattokiga gubbe. Makalösa produkter direkt från källan. Olivolja, parmesan, balsamico och pasta.


Pastan hade hon köpt av en liten tillverkare som gör allt för hand i hemmet och sedan distribuerar till endast en butik. Den ena var fylld med en Basilika/ört blandning och var fullständigt ljuvlig. Den andra var fylld med en mix av Pumpa (butternut eller vinter squash) och var väldigt intressant.

Pastan i sig var ju självklart oklanderlig och jag var noga med att inte överkoka den.
Men smaken! Det engelska namnet säger det nog bäst "butternut", smörnöt.


Alltså en smak av smör, nötter och pumpa. Väldigt speciellt. När man åt det tillsamans med den lokalt producerade premium olivoljan och den sötsyrliga krämiga balsamicon så uppstod en fantastisk symbios.

Dock en ganska mäktig smak. Och hade jag fått en stor portion med bara den här sorten så hade jag nog inte klarat att äta upp det. Men blandningen mellan Basilikan och den här var verkligen lyckad!

Sen är det ju en fantastisk känsla att kunna "slösa" med parmesan. Jag anser att det är med parmesan som med Champagne. Det skall inte sippas och små ätas. Det skall drickas i stora klunkar och ätas i stora bitar!Njutning skall man inte hålla tillbaka på!
Enkla rena smaker, men otroligt gott som Glenn Strömberg säger i sin kokbok.

Ja det var fina presenter att få minsann. Men den finaste presenten av dom alla var ju att "Frugan" kom hem.

Eftersom jag haft en ganska konfliktfylld tillvaro för övrigt sista tiden så avslutar jag med att skicka med er ett citat från allas vår favorit Champagnedrickare Winston Churchill:

"You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life"


Ha en underbar Lördag mina vänner.
Och kom ihåg; inte sippa. Stora klunkar, eller låt bli.
Kram.
//Andy

2 kommentarer:

  1. Så mycket kärlek och kloka ord - I love it:)! Karamellkram från Kvarnbyn

    SvaraRadera