lördag 7 april 2012

Hur jag jobbar.


Glad Påsk på er alla därute i stugorna!
Egentligen gillar jag inte godis. Men just under Påsken tycker jag det är ett verkligt måste. Framför allt tycker jag det är väldigt roligt att komponera olika påskägg och ge bort. Man köper mycket godis och sedan väljer de olika bitarna som skall ingå efter vilken person som skall få dom. Sedan brukar jag göra ett extra stort med extra mycket gott som vi behåller själva jag och älsklingen.


 Ingo hjälper gärna till med den här typen av aktiviteter. Det är en otroligt "hjälpsam" ny familjemedlem vi fått, sannerligen. Och ståtlig! Titta bara på hans fantastiska små Alfonsmustasher!


Eftersom man är ledig så har man TID, tid för långkok. Håll i er nu för det är så här bra mat skall vara. Tidigare i veckan var jag ju hos min underbara kötthandlare Tina. Jag hade lite svårt att välja vad jag skulle handla men när ögonen föll på den här fantastiska karrén så var det inte mycket att orda om. Fläskkarré på ben från en glad Svensk gris från en gård inte långt ifrån där du bor. Kan det bli bättre.
Titta bara så fin den är!
Det här ÄR lättlagat! Jag tog fram köttet. Sköljde av det i rent kallt vatten och torkade sedan av det. Sedan var det bara att öppna skafferiet och plocka fram kryddor. Fläsk tål. Man behöver inte vara blyg.

Jag är verkligen inte blyg. Adams Ribb Rubb klappades in över hela stycket. Svartpeppar, paprikapulver, fänkålsfrö, salt, cayenne, ja allt jag kunde hitta nästan. Bara att klappa in det rikligt!Den kryddklappade köttbiten placeras i lämplig gryta (min superfina blåa loppisgryta denna gång, perfekt size) med benet nedåt. Några tomater som började bli lite fula skars i grova bitar och knöddes ner runt om, likaså en rödlök som började skrynkla sig. Det är det som är så bra i såna här grytor att "every thing goes" på nåt sätt, det blir bra ändå. Vitlök, en skvätt cocacola, ett par skedar krossade tomater, en köttbuljongtärning och en skvätt vatten.


På med locket och in i ugnen på 175gr. Tiden är inte så viktigt det beror på hur löst man vill ha köttet. Om man vill kan man köra det hela vägen till pulled beef men jag körde det ca 3h denna gång för att ändå kunna skära skivor av det. Ni som gillar Kebab skall ju prova detta. Hundra gånger godare, billigare, fräschare, bättre!


Jag tog min vassaste kniv och skar tunna, tunna skivor och åt det tillsammans med ost och salsa gratinerade Nachos. Sjukt gott! Fast jag kan tänka mig att det godaste hade varit att servera det i ett nybakat ljust bröd med en stark sås. Mums!
Hoppas ni förstår nu lite hur min relation till mat ser ut? Det skall inte vara svårt. Det skall vara kärleksfullt! Kan man ha bättre matlagning? Tre timmar då man inte behöver någon tillsyn eller ansträngning alls. Perfekt!

Man kan ju tycka det är tråkigt att det blev så kallt men för mig var det bra eftersom jag kunde lyfta ut grytan på balkongen över natten. Säg det ont som inte har något gott med sig.

Nej nu skall jag brygga kaffe och väcka min älskade med kaffe och påskägg på sängen.

Glad Påsk!

3 kommentarer:

 1. Helt underbart , man blir lite sugen på en rejäl karréstek nu när det är kylgrader. Brukar du inte bryna en yta på steken innan den går i grytan ?

  SvaraRadera
 2. fy fan så gött änna =)
  den karren ska jag med köra nån dag!
  men idag ska sambon göra din key lime paj som jag suktat efter i veckor. hoppas kvällen avslutas med lite st agur här med och en kall en!
  Ha en jäkla bra påsk gubben! / wille

  SvaraRadera
 3. @ Bladh: Nej faktiskt inte när jag kör den här typen av "pulled beef" det får otroligt nog väldigt fin yta och färg ändå!
  @ Wille: Oh, va spännande, den är verkligen vrålgod!
  Glad Påsk Gubbar!
  Tnx for reading.

  SvaraRadera