torsdag 19 april 2012

Halvfabrikat och allmän livsglädje.

Jahopp en helt vanlig vardag och en tur till billiga stormarknaden för att Storhandla. Kanske inte det man är mest sugen på efter att ha jobbat en hel dag, men det skall göras. Inte för att vi är särskilt duktiga på att storhandla. Men vi har sagt att vi skall försöka skärpa oss på den punkten. Jag tycker faktiskt det är ganska kul. Och med tanke på hur jag levde när jag var fattig så är det en ren lyx att bara kunna plocka vad man vill på hyllorna och jag tycker faktiskt det är rätt roligt att jämföra priser.
Svensk fräsch fläskkarré med ben för 49.-/kg tyckte jag var dagens fynd.

Med välfyllda skafferier så satte vi igång att laga middag. Har man ett bra basförråd på matfronten hemma är det både roligare och lättare att äta nyttigare och mer regelbundet.


Det blev en välkryddad smörstekt fläskkarré till mig med en rejäl sallad bestående av tomat, rödlök och isbergsallad. Enkelt och gott som jag vill ha det. Smaken på köttet var fantastiskt bra! Jag vet att jag nämt Willys Garant märkning innan. Men jag måste säga att jag tycker det kött jag köpt där på sistone varit väldigt bra. Okej det kommer aldrig i närheten utav Sävedalens Kötthall eller Lilla Saluhallen i Frölunda. Men det vore ju nästan konsigt.Älsklingen gjorde en väldigt god Aubergine och tomat gratäng (vill ni ha receptet på den får ni fråga henne). Men det var väldigt god och jag tycker det är jätteroligt när hon är med mig i köket o grejar.
 
Efter att gubbarna på jobbet talat sig varma flera gånger för Lallerstedts färdiga Chili Bearnaise så föll jag för trycket och köpte en burk när vi var och handlade.


Jag är ju verkligen ingen vän av halvfabrikat. Men jag får erkänna. Dom hade rätt. Den var verkligen supergod! Fast givetvis så tror jag ju att jag garanterat kan göra en minst lika god om inte godare själv. Men jag blir inte förvånad om den slinker ner i varukorgen vid fler tillfällen.

Annars är det som vanligt här, Rejjan härjar runt, Ingo FLYGER runt (OCH snor mat!), Tiva är väl egentligen den enda man kan lite på. Hon tar det lugnt och övervakar dom andra två.

Hur skulle man kunna leva utan husdjur?
Utan god mat?
Utan kärlek?

Jag vet inte.
Det enda jag vet är att jag är glad att du hittade hit.
Ha en fin kväll nu.

Fan vet om jag inte öppnar mig en bärs nu.
//Andy.

4 kommentarer:

 1. Husdjur: check
  God mat: check
  Kärlek: check
  Bärsa: check

  Tja, vad mer behöver man :-)

  SvaraRadera
 2. Nu är det redan fredag, men jag säger ända ha en fin kväll och skalar med en bärs ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej hopp! Jag gillar verkligen din blogg,grym inspiration i köket tack! =) Men du; jag är en köttälskare som försöker variera köttfrosseriet med vegetariska rätter då och då så jag skulle gärna se din sambo gästblogga och lägga upp det där tomat- och auberginegratäng(och även andra enkla veggrätter).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna! Va roligt att du läser. Tjejen säger att hon skall göra sån där gratäng idag och kan tänka sig att gästblogga. Så snart har du ett recept eller två här förhoppningsvis. Stay tuned!

   Radera