söndag 29 april 2012

Kombinerad Slider & Hell.


Ja ni har väl redan förstått vad som är på gång? Jag kunde inte hålla mig. Ännu en sjuk Burgare har sett dagens ljus här i En Herrans Mat.

En slider är ju egentligen en burgare med mycket smörstekt gul lök. Och Burger from Hell är ju den med Jalapeno som jag gjorde här.

Varför inte kombinera dom?

Men först skall jag dela med mig av ett utav mina verkliga "hemliga" tips. Kolla på bilden.


Nu steker jag tillbehören. Gul lök som sagt med smör, salt och en nypa socker. Jalapeno och röd chili på den andra sidan. MEN notera burgaren som ligger och väntar snällt på sin tur. Den är rejält saltat på översidan och med rejält menar jag ganska mycket. Hela ytan skall vara vit och det skall vara flingsalt eller nåt annat salt av hög kvalitet. Under tiden som tillbehören steks så smälter en del av saltet ner i det översta köttlagret. Och sedan när det är dags för stekning så är det självklart denna sida som skall möta värmen först (då kan du salta översidan när den ligger i pannan).

Det som händer då är att karameliseringen går mycket fortare och blir mycket finare. Man får den där kraftiga förseglingen som gör det lättare att skapa den perfekta burgaren! Så var inte rädda för saltet alltså!

Jag får nog även ge upp och erkänna att de bästa "köpe bröd" som finns på marknaden är just Friscobröden. Jag är ju mist sagt skeptiskt mot Max och deras halvkokta pannbiffar och har även varit misstänksam mot brödet. Men om man skall göra burgare hemma så är det faktiskt riktigt bra. Så i fortsättningen blir det antingen det eller källarfranskor (som jag hyllat tidigare) i fortsättningen.
Tyvärr blev det färdig köttfärs även denna gång men jag längtar tills jag skall mala själv nästa gång. Man kan se det här som lite repetition inför kommande storverk.

Det blev således röd chili, jalapeno, saltgurka och stekt gul lök. På bottenbrödet en rejäl klick med chilibearnaise och på överbrödet en generös pensling dijonsenap. Eller som någon sa på filmen Hamburger America: "Ketchup is for Sissys"...


Två rejäla skivor hamburgercheddar-kemikalie ost och saken är klar!

Det är få saker i livet som är så gott som ett sånt här litet monster.
Bara att platta till överbrödet. Ta ett rejält grabbatag.
-"Hello little Monster! Make my Arteries cry!"

Glad Söndag på er!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Jäklars vad gott! Ligger och väntar på BK-burgare som Mannen är och handlar åt mig. Varför jag inte gör det själv skyller jag på tomburkarna som skramlar. Eller är det i skallen det skramlar?

    Hade hellre tryckt i mig din burgare men det går ju liksom inte så jag får nöja mig med köpeburgare idag. Håller med om brödet, det är det minst dåliga.

    Ta hand om kärlen och ha en skön valborgshelg - det är ju mycket kvar av den!

    SvaraRadera