lördag 21 april 2012

Spicy sallad med panerad Fetaost.



På vardagar så gillar jag verkligen att göra sallad till middag. Gärna med en god köttbit till. Men man kan tycka det är svårt att variera sig? Den här är verkligen frisk och fräsch och samtidigt lite bett i.
Samtidigt så känns det lite sleaze och fastfood med den panerade fetaosten.

Jag kom egentligen på det för att jag själv skulle göra en stekt fläskkarré till min sallad, men vad skulle då Älsklingen få? Panerad fetaost blev ju perfekt tänkte jag!

Men down to business!

Isbergssallad, tomater direkt från Viken i Skåne, majs, röd paprika, rödlök, gurka, riven morot och cashewnötter. Det var nog allt? Blanda väl.


Vinägrett: 1st stor röd spansk chili, finhackad. olivolja (efter smak), saften från en stor fin citron, salt, tångsalt och svartpeppar.









Vänta till servering med att slå över och blanda i vinägrett så blir det lite mer "shvung" eftersom det är en del vatten i tomaten och gurkan som annars späder ut den om den får stå o vänta för länge.

Feta osten skärs i stavar och här gör det inget om du har en något billigare "fusk ost". Förbered din panerings station. Ett fat med mjöl, ett fat med uppvispat ägg och ett fat med ströbröd blandat med någon god krydda (örtsalt i mitt fall).



Sedan är det bara att låta stavarna gå igenom stationen. Mjöl, ägg, ströbröd.
Stek sedan i rikligt med olivolja och lite smör på ganska hög värme. Var noga med att rotera flitigt, en tång eller pincett är nästan oumbärligt här.

Karrén rubbade jag med grillkrydda, salt och peppar och stekte i smör.



Se där en riktigt frisk och fräsch vardagsmiddag. Hyffsat enkelt, man skall inte vara rädd för att panera. Okej det är lite meck, men det går fort när du väl gör det och känns lite festligt.
Chili och citron kan man ju inte leva utan!
Ja lite så...

Som efterrätt så blev det lite halvt tinade bär, hallon, blåbär och havtorn (härligt sura) med Onaka fil. Gott och nyttigt. Att alltid ha bär i frysen är nog det bästa tipset mot godissug och onyttigt ätande. Lätt att ta fram och alltid gott.




Det var lite om det.
Full fart på Ingo, Tiva o Rejjan så klart.
Man får INTE mata Rejjan vid bordet.

Och det skulle jag ALDRIG göra heller.
Trevlig Helg!
//Andy.





1 kommentar:

  1. Satan så gott med friterad fetaost! Det har jag lurat på ett tag men glömt bort att jag skulle göra. Tack för påminnelsen! Jag är vrålhungrig nu och bara tanken på att få bita i de där frittarna får det att vattnas i munnen.

    Bär med fil var otippat. Borde man prova...

    Nej, fy. Inte matar man några djur vid bordet inte :-)

    Ha en toppen lördagskväll!

    SvaraRadera