onsdag 25 april 2012

Nötfärsbiffar med chili.

 
Köttfärs är en riktig höjdarråvara på så sätt att det är superlätt att slänga ihop något snabbt och gott. Det vet väl alla ni som sett mina burgare.

Men jag kunde helt enkelt inte med att göra ytterligare ett Hamburgar inlägg på så här kort tid. Dessutom som jag förklarade igår så tänkte jag ju kanske gå ner ett kilo eller två framöver. Så nu skall jag gå tillbaka till gamla beprövade hjulspår: Sallad och kött.

Så idag blev det mycket riktigt sallad. Mycket vinäger vill jag ha på, det tycker jag är gott!
Älsklingen gjorde Halloumi så jag fick smaka en bit och det är ju något som man aldrig kan få för mycket av. Det är ju vansinnigt gott. Citron och svartpeppar skall det vara till.

Men för att få just köttet så bestämde jag mig för att göra ett par biffar också.


250 gr Nötfärs.
1 äggula.
Salt.
Peppar.
Spiskummin.
Grillkrydda.
Fin hackad röd chili.

För mig blev det tre hyffsade biffar. Med en ganska hård ytstekning så får man lite sommargrill känsla och det passar bra till en fräsch sallad.
När jag äter den här typen av mat så mår jag alltid bra. Det bästa är ju självklart en stor ryggbiff eller entrecote men den senaste tiden har varit så körig så jag har helt enkelt inte hunnit till köttaffären.


 Ingo fick smaka på den råa färsen, och herre gud vad han gillade det! Titta vad sne han blev när han inte fick mer.


För att riktigt fira av "lelle-lördagen" så blev det även skumbad med en iskall öl. Då känns livet ganska rättvist. Snart kommer den efterlängtade helgen och till råga på allt så är det med lite extra lediga dagar. Här skall njutas!

Ha det fint.
Hej!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Nu blev jag sugen på att dra ihop goda färsbiffar med någon rolig kryddning. Det är länge sen jag gjorde färsbiffar... Tack för inspirationen!

    Jag var på GastroNord på Stockholmsmässan idag och smakade på allt möjligt i montrarna. Bl.a. cypriotisk halloumi (grymt god) som de serverade nygrillad. Från smörgåsgrillen! Du kanske redan har testat att grilla halloumi i smörgåsgrill men jag har inte tänkt på det. Så det ska jag göra nästa gång.

    Ingo ser helt galen ut! Don't mess with him and food :-)

    SvaraRadera