tisdag 17 april 2012

Det burgar urarta...


Helt knasigt väder nu. Vrålvinter på morgonen med is, snö, hagel och vansinnigt väglag. Högsommar med strålande sol när man väl stämplar ut på eftermiddagen. Omöjligt. Jag är trött på minusgrader och vinter nu. Så. Nu var det sagt.

Pannorna schvungas hej vilt här hemma som vanligt. Det har blivit Veggobiff med sparris. Ännu mer Halloumi. Ännu mer Sparris. Hemgjorda pommes. Och så Hamburgare såklart.

Dessa älskade burgare! Jag säger det...det är något speciellt med burgare alltså.

Det blir en blandad bildkavalkad helt enkelt, kanske roligare med lite inspiration än trista recept rakt upp och ned. Ni som följt med ett tag vet ju ganska väl hur jag gör mina burgare vid det här laget.
Titta och njut!
(Notera även den nyfikna Ingo som så fort tillfälle ges försöker sno utav maten)Bara genom att lägga in bilderna så blev jag faktiskt sugen på Burgare IGEN! Sjukt, ja ja...
Imorgon skall jag ge er lite frid för då blir det fläskkarré. Håll ut.Nu ska jag ta en promenad och njuta av mina nya toksnygga skor.
Jag gillar mig själv när jag skämmer bort mig själv.
Klapp på axeln till mig själv!
(Prova, det känns bra! Jag lovar!)

Vi ses!
//Andy.

2 kommentarer:

 1. Det börjar bli dags för burgare i mitt kök också minsann. Löjligt gott. Tröttnar aldrig.

  Ett tips till hemgjorda frittar som jag snappade upp på Masterchef Australia, för att få den där krispiga ytan. Skurna potatisstavar i kallt vatten som får koka upp. Ett par minuter bara sedan hälla av vattnet och lägga stavarna på plåt och förvara i kylen minst en halv dag. Sedan friterades de i jordnötsolja, 130 grader. Just jordnötsolja ska tydligen vara bäst på att hålla temperaturen. Jag ska testa proceduren nästa gång och se om det blir någon skillnad.

  Och så blev jag toksugen på sparris med halloumi. Ibland säger en bild mer än tusen ord.

  Du, schyssta pjuck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså, koka dom också? Jag lade mina i blöt i kallt vatten och bytte flera gånger sedan hade jag inte tid den dagen så dom fick ligga i vatten i kylen till nästkommande dag. Kanske skall koka nästa gång då?
   Jordnötsolja har jag heller aldrig provat. Rackarns bra det här med bloggen, förutom nya trevliga bekantskaper så lär jag mig massor.
   Erkänn sjyssta? Jag älskar dom!

   Radera