tisdag 3 april 2012

Back on track.

 
Äntligen tillbaks i Kålltorp och vid grytorna.
Jag fick tag i en väldigt fin bit torskrygg hos Sundbäcks fisk. Jag lagar ju nästan aldrig fisk men nu tyckte jag det kunde vara dags.

En rejäl mängd charlottenlök finhackades och då menar jag verkligen finhackades. Denna ljuvliga lök frästes sedan i en lätt överdimensionerad smörklick i en hög kastrull tillsamans med vitlök. Sedan tillsattes ca 4dl vittvin och fick koka upp. Fisken saltades och pepprades och fick ett lager av blandade frysta örter och färskriven pepparrot över sig.


Sedan ångkokade jag den under lock ca 5 min för att sedan placeras under lite folie de ca 15 min som återstod till att reda av såsen med grädde och förbereda förrätten. Jag silade inte såsen utan tyckte däremot att det istället var riktigt gott med dom små, små lökbitarna kvar.
Förrätten blev den klassiska rödbetor med chevré och pastan till fisken fick kokas i rödbetsvattnet (vilket var en väldigt bra tanke men inte lika bra i praktiken eftersom pastan fick en rätt trist färg).

För förrätten blev några grovt skurna bitar av Gruyere ost med hallon vinäger. Sjukt gott!
Ja Påsken närmar sig nu med stormsteg och personligen ser jag fram emot att vara lite långledig. Idag var jag i kötthallen och bunkrade upp lite. En stor fläskkarré på ben blev det bland annat vi får se vad det blir av den.

Ha det fint vänner!
//Andy

4 kommentarer:

 1. Med en massa färskriven pepparrot kanske t.o.m. jag kan peta i mig lite fisk. Ser ut och verkar jättegott! Plus i kanten där för fiskrecept :-)

  Ha det riktigt gött dessa extradagar i påsk med mycket god mat och allmänt välmående!

  SvaraRadera
 2. Tycker inte färgen pa pastan ser trist ut... var mycket impad för först trodde jag fisken lag pa en baconbädd ;-)

  Färsk fisk fran fiskaffären är gott, fisk direkt fran fiskebaten är ännu godare, godast är när sambon fangat fisken själv och det gör han förhoppningsvis imorgon igen ;-) Detta recept ska sparas iallafall, helt klart värt att prova!

  Ha en bra paskhelg!

  SvaraRadera
 3. Vad bör man ha för ost på burgaren tycker du?

  SvaraRadera
 4. @ Erik: Jag tycker den klassiska Cheddarosten i färdiga skivor som man kan köpa alltid är ett säkert kort. Men det är även skoj att köra lite mer riktiga ostar, typ: Kvibbile lagrad Cheddar en personlig favorit är dock blåmögel ost. Danablue eller St Auguor! Vilken är din favorit? Lycka till!

  SvaraRadera