lördag 31 mars 2012

Stockholm calling.


-Det va ett tag sen man va här. -Jasså, hur längesen dåra? Säger taxichauffören. -Tretti år sen. Svarade jag när bilen från taxi Stockholm rullade ut från Arlanda. På väg till hotellet blir vi stående vid ett rödljus utanför Köttbaren och den goa göbben (fast det kallar man väl knappast en Vasastans taxichaffis) hade en lång utläggning om hur bra det var och att han käkat där härom kvällen. Även om han tyckte råbiff var lite svårsmält 21:30 på kvällen. Tyvärr hann jag inte äta här själv den här gången, men det blir det nästa gång.

Ja, jag har alltså varit i huvudstaden på besök. Jag var på där för att gå på Lanseringsfesten för en ny snus, nämligen Göteborgs Rapé Lime. Ett riktigt sjysst sommarsnus som passar perfekt med en Mojito, Caipirinha eller iskall Corona.

Så självklart blev det ett besök på Tobaks & Tändstickmuseét på Skansen. Det var verkligen jätteroligt och är man intresserad av historia, grafik och tobak eller alla tre så är det sannerligen värt ett besök!
Kan även varmt rekommendera deras Restaurang där jag åt en Högrev med rotmos som var det godaste på hela resan.
Här följer lite bilder på grafik som jag älskar! Gamla bilder och typsnitt är något jag går loss på helt.
Det var ett ganska snabbt besök och tyvärr hann jag inte se så mycket av staden som jag hade tänkt. Men på Fredagsmorgonen gick jag en rejäl långpromenad runt city och spanade för allt vad tygen höll. Så självklart blev det ett besök på Hötorget och tjöta lite Göteboska med grönsakshandlarna som hade fullt upp med att bli av med dagens vara; sparris! -Kom o köp billig. PASSA PÅ! SPAAAARRRIS!" Det är så här torgliv skall vara! Nere i Hötorgshallen var det redan full fart och när man snackar mat med folk så blir det alltid glada miner när man visar ett genuint intresse och folk ställer gärna upp på bild. Se bara på den här stolta köttskärande man! Han var väldigt mån om att se bra ut på bild. Underbart! Mat förenar, den saken är klar.För en som hatar flyg och flygplatser så var det en verklig nervpärs, men jag är otroligt stolt över mig själv som genomförde det och dessutom lyckades ha riktigt trevligt samtidigt. Även om det krävdes nästan 4 liter vatten och ett tolvtimmars sovpass efteråt. Det går inte att beskriva glädjen över att var tillbaks i Kålltorp med min underbara sambo, lille Ingo, underbara Tiva och fantastiska Rejjan.

Ikväll är jag tillbaks på "scenen" och då blir det ångkokt torskrygg på menyn. Stay tuned.
Tnx Stocktown. I´ll be back!
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Nä fy fan nu blir jag nästan sur :-( Jag har snusat i över 20 bast, bor ett stenkast från Söder och min svåger jobbar på Skansen som sponsorchef. Varför saruinget innan om vad besöket skulle handla om? Gissa om jag hade hakat! Dessutom hade vi kunnat glida runt på Skansen överallt - lite VIP-style. Fast det kanske du fick ändå...

    Jag förstår verkligen känslan du har nu när du är hemma i Kålltorp. Speciellt när du har fina djur och människor att komma hem till. Även om jag inte "känner" ditt hjärta så förstår jag ju att det är en bra människa eftersom hon lever med dig.

    Fast nästa gång, you'd better tell me! Shit vad vi hade kunnat snusa och öla ikapp :-) Och snacka mat förstås.. Som du säger, det förenar!

    SvaraRadera
  2. Nä fy fan, nu skäms jag ju nästan lite;) Ja nästa gång gör vi det: Snusar och Ölar ikapp! Fan va skoj.

    SvaraRadera