måndag 28 november 2011

Äta ute.


Förra veckan så hade jag bestämt med några jobbarkompisar att vi skulle testa en lite ovanlig Lunch. Det finns ett numera kultförklarat gatukök i Sävedalen som heter Oves Gatukök.


Dom är kända för sitt potatismos och har funnits sedan mitten på 50 talet.
Min farfar tog med sig farsan dit ibland och farsan tog med mig dit ofta. Så där har man ätit en och annan halvspecial med räksallad. Men dom har även riktigt fina hamburgare. Nämnas bör den klassiska "Värstingen" en 215gr med ost och bacon, men det hårdaste man kan trycka i sig är ändå en "Mega Burgare".

En Megaburgare är 2st 200gr med citat: "allt du önskar". Från att ha varit fyra glada gubbar på jobbet som skulle ge oss på detta monster så slutade det med att det bara var jag och en till kvar som verkligen skulle ge oss på den. Mr X (min arbetskamrat) tog en med bröd, sallad, tomat, ost och räksallad. Jag körde bröd,rå lök, tomat och x-tra ost. Tror det blev ca 6 skivor.Det gick faktiskt lättare än jag trott att härbärgera denna gigant. Men sen var man i princip utslagen. Väldigt bra smak på köttet och hela hamburgaren kändes vällagad och rejäl. Den gick även förvånansvärt bra att äta med händerna vilket även det är ett krav för en sjysst burgare. Allt för det facila priset av 110 spänn. Vilket är rejält prisvärt om man jämför en slaskig och snål Pizzeria pizza för 85 - 90 spänn som de flesta tar nu för lite willys skinka och euroshopper ost.
Det var inte sista gången jag satte mina små arbetartänder i en Megaburgare, den saken är klar.Som sagt man blev rejält mätt. En nästan hallucinogen känsla inföll efteråt. Och medans jag sitter där och eftersmälter min upplevelse så får jag ett mycket gulligt sms från min älskling: "Hej Älskling, idag tycker jag vi hoppar över middagen...." Vilken lättnad, tänker jag. "....för jag har nämligen bokat bord åt oss på Restaurang!"

Ja så kan det gå. Det var bara att sladda hem och byta kläder och ge sig iväg. Vi hade en fantastiskt trevlig kväll på Pasta+. Först övervägde jag att bara ta en förrätt men man är ju inte den som är den så valet föll på en krämig Risotto med räkor, blåmusslor, bläckfisk och havskräfta.


Väldigt god. Jag brukar inte vara så tänd på Risotto men den här var riktigt fin. Hit går vi fler gånger. En klassisk ganska så opretentiös Italienare med helt ok priser (tror min varmrätt gick på 169.-).


Väldigt mysigt ställe att sitta och prata på och trots en ganska full restaurang så kände man sig inte stressad eller i vägen. Tack för denna trevlig överaskning Baby!

Så även om jag gick till sängs med en proppmättnadskänsla jag få gånger i mitt liv har upplevt så var det ändå med ett leende på läpparna. Ibland kommer Herrens gåvor i oanade mängder och då är det bara att ta emot.

Tjejen tyckte det var imponerade att se att jag trots dagens lunch ändå lyckades trycka i mig hela Risotton. Dagens höjdpunkt var nog när jag precis efter detta ropar till mig kyparn och ber att få se Dessertmenyn. -Va ska du äta efterrätt också?

Nej det blev ingen efterrätt.
Inte den här gången.

Önskar er en njutningsfull vecka!

Och du Tommy, nästa gång kommer du inte undan med bara en Värsting.
//Andy.

4 kommentarer:

 1. Det går bra nu::))))

  SvaraRadera
 2. What up, mannen?

  Long time no inlägg. Hoppas allt är bra med dig. Saknar din matfilosofi.

  SvaraRadera
 3. Hoppas på nytt inlägg snart..gillar din matkonst!

  SvaraRadera
 4. Snart kommer förhoppningsvis nya matinlägg. Det har varit lite strul med sjukdomar och elände sista tiden. Men förhoppningsvis vänder det snart. Tack ska ni ha!
  Mvh.

  SvaraRadera