söndag 27 november 2011

Adventsfrukost och fett med kött.


Första advent idag då. Full storm här. På riktigt alltså. Vilket busväder, man får nästan hålla i lilla Rejjan när hon ska rastas. Alldeles nyss blev det strömavbrott.

Hela Kålltorp blev svart. Tur att vi hade hunnit slänga in kvällens bakpotatisar i ugnen. Som tur var så varade det bara i kanske en kvart.
Men herregud vad sårbar man är utan ström. Men det är ju mysigt att tända massa ljus och vad hör Advent mer till än ljus?

Jag smög upp tidigt imorse och tände massor med ljus och dukade upp en riktig Adventsfrukost. 
Jag är sjukt mycket morgonmänniska och älskar gå upp tidigt och fixa och dona.
Det blev Julskinka, vörtbröd, rödbetssallad, kokta ägg och sill.

Det är svårt att förklara hur god den första skinkmackan på vörtbröd är. Ljuvligt. Med grovkornig skånsk senap. Vilken delikatess.
Komiskt också på något sätt för bara om några veckor kommer man att vara så trött på det att man inte vill ha något annat än en Kebabpizza med extra vitlöksås. Men som sagt. Nu är det vansinnigt gott! Och det är ju nu man skall njuta. Inte sen.Igår njöt jag en riktigt fin Entrecoté. Var tvungen att ta några bilder så ni ser hur tjock den var. Gissa vikten på en sådan skiva! 382 nätta gram! Lagom för en portion.                                                                                                                                                    
Jättegod med lite tomat och rödlök och faktiskt en skiva stekt bröd också.
Men jag har sagt det förut och säger det igen, ryggbiff är nog ändå min favorit styckningsdetalj av nötkött. Tycker att fettet på en fin Entrecoté kan bli aningens osmakligt ibland. Men som sagt, köttet, smaken och mörheten var fenomenal.Det går sakta men säkert bättre och bättre i vår "nya" familj. Lenno och Tiva tycker fortfarande att Rejjan (som är hunden) är mycket märklig och lite äcklig. Men utflykterna från katträdet blir längre och längre och stegen aningens mindre skräckfyllda.


Dom hjälpte mig till och med att laga frukost imorse. Rejjan har dock lite svårt att fatta varför dom får vara på bordet och inte hon?

Nä, nu släcker jag ner alla lampor i hela våningen och tänder mitt adventsljus tillsamans med lite julegotter och julmust.Måste bara nämna att jag blev sjukt besviken på Apotekarnes som jag tyckte hade en "kemisk" bismak? Nej, Nygårda får det bli för mig i fortsättningen. Vilken must är din favorit?

Med tomteluvan käckt på sned vinkar jag adjö för idag.

HO HO !
//Andy.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig adventsmorgon! Julskinka äter jag inte förrän tidigast dagen före julafton. Då ska det vara mammas nygriljerade som fortfarande är varm så att senapen smälter lite grand. Och på vört förstås!

    Vad härligt med katter och hund. Katter är ju bara bäst men det vet du ju att jag tycker. Coolt att de funkar tillsammans även om det är lite trevande i början förstås.

    Apotekarnes must ratade jag för flera år sen. Precis som du tycker jag att den har någon konstig bismak. Det är Nygårda som gäller här också. Men det är synd att deras sort inte finns på 33 cl flaska med kapsyl. Det är något speciellt med att knäppa av det där locket på en julmust :-)

    Ha en bra vecka - med ström!

    SvaraRadera