fredag 4 november 2011

En återkommande Nödutgång.


En återkommande Nödutgång för mig är Korv.
När man är trött och inte tycker sig ha tid eller ork för matlagning. Då finns den där.
Den magiska korven!
Det finns idag en uppsjö av smaker och former och det går lätt att variera och kräver minimalt med arbetsinsats.


Jag försöker alltid "skoja" till det lite. Alltså göra något som får det att kännas lite festligare.
Här kommer några av dom tipsen:

Nr1. Grilla ALLTID dina korvbröd med lite smör i en smörgåsgrill för att få dom frasiga och randiga på utsidan. Detta gör vilken tråkig korv som helst till en succé!

Nr 2. Cheese Dog. Smält ost på din korv! Antingen kan du lägga strimlor av hamburgerost på korvarna i pannan eller så kan du steka någon god ost tex Halloumi eller som jag gjorde idag Valpadana och lägga direkt på. Ingenting i världen gör en korv så lyxig som just smält ost!


Nr3. Använd ALLTID Dijonsenap på din korv. En korv i bröd är ingen korv i bröd utan den bittra smaken från Dijon.

Så det blev en väldigt enkel middag. En snabb sallad med den älskade tomaten och rödlöken.




Ett par Chorizos med smält ost. En perfekt balans mellan något snabbt och lättlagat, känslan av lite onyttig comfort food och ändå hyffsat hälsosamt och fräscht.

Senare på kvällen åkte jag för att tända ett ljus på en grav. Det är ju faktiskt Allahelgona.
Det är så vackert på kyrkogården den här kvällen.
Alla ljus som brinner.
Människor som kommer i hela familjer för att "hälsa" på de sina.


Man får lite tid att tänka och känna.
Vilken gåva.

Att få vara här idag.
Att kunna skratta och gråta.
Att kunna känna kärlek.

Att kunna njuta av en så enkel sak som en korv i bröd.

Jag önskar er en trevlig Allhelgona Helg.
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar