lördag 26 november 2011

Maximal Njutning.Jag fick för mig att försöka anordna en maximal njutarafton. Hur mycket njutning skulle man lyckas klämma in på en och samma kväll?

Nummer ett så blev ju det självklara valet Champagne!
Till det då? Vad är gott?

Skivor av färsk franskbröd stektes i smör och fick chevré, valnötter, honung och balsamicocremé på sig. Salta kex med St.Agur och conferencepäron. Snittar med gräddfil, citron och löjrom.Ja vi började komma en bit på väg. Men något saknades såklart? Just det, ostron. Ostron med pressad citron och väldigt fint hackad Chili.

Allt detta dukades sedan upp på brickor tillsamans med en Macanudo Café petit corona för att bäras in till ett rykande hett skumbad.

Det var fantastiska smak kombinationer alltsamans och snacka om att något känns extremt lyxigt. Finns det något lyxigare än att smälla upp en flaska Champagne i badkaret? Jag tror inte det.


Champagne håller på att bli något av en ny favoritdryck för mig. Skall bli spännande att prova sig fram i denna hitills outforskade djungel.

Nu följer min lista på de godaste smakerna till Champagne.

1. Chevré snittarna. (Sanslöst!)
2. Löjroms snittarna (Sjunger i huvudet!)
3. Ostron (härligt lyxigt och chilin funkar fint med syran).
4. Cigarren (vet inte vad det är men ihop blir det en given succé).
5. St.Agur kexen.


Det är något alldeles speciellt med att ligga i badkaret och dricka bubbel och röka cigarr. Man blir något pompös för en stund och känner sig lite som en diktator i något stackars förtryckt land. Sen att det luktar skit i hela lägenheten efteråt, det får man ta.

Vi öppnade fönstren på vädring och gick på en promenad under tiden. Det var i alla fall hur som helst värt det.

Jag tänker inte använda ordet Umami för jag tycker det är så jävla pretto. Men det här var riktigt bra grejer! Och jag tror nog vi lyckades åstadkomma maximal njutning.

Folk som inte kan njuta av god mat och dryck är det synd om. Dom missar hela livet. Ögonblicken. Guldkanterna.

Är det inte det som alltihop handlar om?
Nuet?

Sköt om er nu och glöm inte att njuta!
Vad är erat bästa tips till Champagne?

//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar