onsdag 16 november 2011

Ibland går det åt Helvete.


Vardagsmat? Vi hade kommit överens om någon form av Pasta.

Jag tänkte göra en krämig Carbonara, det var längesedan. Men hur skulle vi göra med baconet? Baby ville ju knappast ha det i sin. Hon gjorde då istället en variant på sin tomatsås i ugn.

Olika tomater, kryddor, olivolja, rödlök och vitlök i en ugnsfast form. ca 150 gr i kanske 40-60 min. Sedan mosa grovt med en gaffel tillsätta lite creme fraische och köra en stund till. Det blir ju väldigt gott!

Eftersom det sköter sig självt så var det bara för mig att knapersteka lite bacon som jag kunde blanda i efteråt. Lite färsk Fettuccini och några bitar stekt Valpadana ost. Så var det en enkel och god vardagsrätt. Lätt att konvertera åt både kött och ickeätarkött hållet. Perfekt! Jag brukar ju vara selektiv med kolhydratrik mat på eftermiddagarna men gjorde ett undantag för ibland är det bara såååå gott!

Sedan flög fan i mig! Jag fick för mig att jag skulle göra en underbar fransk nougat som jag spanat in. Titta så bra det går! Koka sockerlag, hacka nötter och rosta. Vispa äggvitor !
Problemet var bara att jag inte kokade sockerlagen tillräckligt länge.
Det blev noll fluff! Alltså absolut noll !

Så det stelnade liksom aldrig och fick aldrig någon volym.
Ni ser även er ambitiösa vän i Kålltorp misslyckas i köket ibland.
Jag tänkte att jag ville dela med mig av detta misstag så ni förstår att det går åt helvete ibland också.

Rätt i papperskorgen med den alltså.
Men livet är fullt av misslyckanden.
Jag kommer tillbaka. Ska ge mig på det igen, var så säkra!

Istället får ni njuta en bild där Rejjan testar min vän Tjompes Bean Bag till stor njutning!


Ha det fint, haj !
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar