lördag 17 december 2011

Djävla Leila!


Man ser henne överallt. Med sitt glada leende och en stor slev täckt med choklad i handen. Ja ni vet vem jag pratar om.

Förmodligen har de här chokladindränkta bilderna tagit sig in i mitt huvud och etsat sig fast där någonstans i det undermedvetna.

Jag har varit lite down and out senaste tiden som ni trogna läsare kanske märkt? Utan att gå in närmare på saken så har det varit mest varmkorv och sjukhuskaffe på menyn sista tiden. Men dom säger ju att mörk kvalitetschoklad frigör endorfiner i hjärnan och allt möjligt så vad skulle passa bättre att få mig tillbaks till livet än just choklad?


Jag gjorde en ganska vanlig kladdkaka fast med lite olika sorters nötter. Den fick svalna. Sedan gjorde jag en glasyr på 80% choklad, grädde och smör. Denna sagolika kräm fick täcka hela kakan som i sin tur täcktes med krossad Daim. Hur svårt var det sedan att vänta tills den kallnat? Sjukt svårt.
 Som jag sagt förut så är bakning och desserter inte alls min starka sida. Jag tycker generellt att det är lite för bökigt och omständigt med tanke på hur "litet" resultatet blir. Men den här varianten skall jag defensivt göra om. Kanske var det hela mitt känsloläge och mentala tillstånd som påverkade upplevelsen men det var nog bannimej den godaste chokladkaka jag ätit. Söt, fet, alldeles övermäktig och vansinnigt chokladig.


Jag blev faktiskt såpass återupplivad att jag slog på stort och gick med på att julpyssla lite. Kryddnejlikor i apelsin.  
En komplexitetsnivå som passar min kompetens och det luktar gott.

Att sedan till det värma upp lite Varmkall med kanelstång och vaniljstång och servera med äppelbitar gjorde ju inte saken sämre.Mitt bästa vintertips! Tycker faktiskt att Briska Vinter tillredd på samma sätt är snäppet godare. Men båda två är fantastiska "vintervärmare" som känns tusen gånger fräschare och godare än glögg. Är det något ni skall prova så är det varmt äppelvin/cider.

Min nästa varma dryck test kommer att bli det här tror jag:


Lite ovant att knappa på tangenterna och fippla med usbkabeln till kameran efter nästan 3 veckor.
Men fan vet om det inte detta är En Herrans Comeback?

God Jul!
//Andy.

5 kommentarer:

 1. Härligt att kunna läsa dina rader igen, välkommen tillbaka! Hoppas allt är så bra som det kan vara under rådande omständigheter som har hållit dig borta från tangenterna. Ibland behöver man trycka på paus-knappen...

  Om du kan baka kan jag :-) Den där kakan verkar vara en riktig tröstekaka. Personligen hatar jag glögg. Kryddorna ger mig magont, sött och sliskigt så varmt äppelvin låter definitivt godare och fräschare. Tack för tipsen.

  Sköt om dig...

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Tack Lotta! Skönt att vara tebax och extra roligt att vara saknad. Ha en fin helg! Kram !

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är tillbaka!
  Saknades en komponent i internet matdjungeln

  SvaraRadera
 4. Så där ja, då var matkategorin av nätet komplett igen. Kul att du är tillbaka.
  /Bladh

  SvaraRadera