torsdag 10 november 2011

Vardagspiff.


Alltså, jag får ofta höra från både vänner och bekanta att det här med mat på vardagarna är ett himla sjå. Javisst är det så. Jag håller med. Att laga middag på vardagarna kanske kan kännas lite jobbigt.

Själv ser jag det väldigt mycket som en ren och skär lyx! Detta bottnar från en erfarenhet av att vara just hungrig och fattig. Nu när jag har ett fast jobb, en stadig inkomst och en välordnad tillvaro så njuter jag utav att gå omkring i mataffären och av att i princip kunna köpa precis vad jag vill.

Men såklart har även jag mindre bra dagar där jag inte bara går omkring med ett fånigt glin över fejset som en lallande dåre. Jag sitter och svär i bilköerna på väg hem precis som du.
Det är vid just de tillfällena man behöver vara lite fiffig med tänket runt mat.

Därför tänkte jag dela med mig lite utav hur det kan funka i den Andyanska hjärnan en helt vanlig Torsdag i November i ett råkallt Göteborg.


På väg hem så var jag tvungen att stanna och handla fast jag egentligen inte hade nån lust alls. Jag ville bara hem och slänga mig på soffan.
Men toalettpappret var slut.
Ni känner igen det va? Så handla måste jag.Jag började fundera lite på vad som fanns hemma? Förutom en massa basingredienser såsom olja och dijonsenap så fanns även en halv ananas, en halv purjolök och lite annat.
Men framför allt så hade jag en ring med sex stycken helt fantastiska Chorizos från Köttaffären.


Så jag plockade upp lite "färdig" sallad, tomater, grovt bröd och lite annat. Tillsamans med de grejer jag hade hemma så blev det en Sallad med Chevré, lagrad prästost, ananas, tomater, lök, avokado och den magiska Chorizon som stektes med olivolja på medelhög värme i ca 14 min. Dressingen blev olivolja, vitvins vinäger och dijon.

Chorizon, titta bara hur saftig och köttig den är! Så skall en god Chorizo se ut, det skall rinna massa saft från den när du skär i den.


Att slänga ihop salladen går ju fort. Se bara till att blanda noga och varsamt så du verkligen får dressing på hela salladen. Efter du har fått lagom färg och tillagning på korvarna så kan du dra pannan åt sidan lite, sedan är det bara att som jag gå och duscha i lugn och ro för att sedan servera dig själv en väldigt fräsch och nyttig middags sallad.

Och fast GI anhängarna vrålar av avsky nu så måste jag säga det. Lite bröd med salladen är ett måste och det kan jag säga er från hjärtat, två skivor rågbröd har aldrig gjort någon fet. Det svär jag på.

Så det var det. Dagens middag tillredes på ca 14 min och då hann jag samtidigt diska gårdagens disk under tiden. Eftersom det var både ost och avokado i salladen och korven serverades separat så var det även samtidigt en vegetariskt godkänd middag då proteinbehovet tillfredställs av just avokadon.

Så här ser ofta mina vardagslösningar ut, enkla, snabba, några riktigt bra råvaror och lite "fusk", mycket kärlek och mycket njut och en aning piff.

Tycker ni fortfarande det är jobbigt att fixa middagen så kan ni gärna sätta in ett par kommande månaders lön på mitt konto så ni inte kan handla eller äta.
Jag lovar ni kommer att älska det sen.

Men så är det ofta med livet.
Man uppskattar inte det man har förrän det är borta.

Snälla, låt inte det hända er.

Tack för idag!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar