lördag 12 november 2011

Och därmed Pasta!


Än en gång har det inträffat! Detta magiska att det blir Fredag efter en lång vecka.

Jag har ju flera gånger tidigare skrivit om att man inte skall lägga så mycket värde i dagarna eller vad dom heter utan att leva här och nu. Det står jag för.
Men det är något visst med just Fredagar!

Men det är väl det som är hela grejen? Som Yin o Yang. Fredagen hade inte varit något särskilt alls utan just Måndagen. Den eviga balansmakten i universum.....

Gud va han svamlar? Är det inte en matblogg? Jo, såklart. Men mat är ju samtidigt filosofi och religion (även om det tydligen är svårt att stava till, tack Robin). Så ni får ursäkta om jag snöar iväg lite from now and then.

Vad hamnade på middagsbordet i det Kålltorpianska Paradiset denna Fredag då?
Både jag och min söta fru var tämligen oinspirerade på matfronten.

Vi knäckte sonika varsinn bärs och la oss i badkaret istället. Tankarna började gå mot Take Away. Pizza, Kina, Thai eller kanske Indiskt? Inget föll oss på läppen.

-Pasta, jag kan göra min super tomatsås! Utropade till slut Älsklingen. Perfekt.

Hon gör pastasås på ett mycket finurligt sätt.
Hon vräker ner olika tomater grovt skurna i en ugnssäker form tillsamans med lök, kryddor och denna gång lite kesella (tror jag?) och lite rödvin. Sen kör hon det i ugnen och mosar det med en slev eller gaffel.


Det blir otroligt smakrikt. Tomaterna får en mycket fylligare och nästan rostad smak. Jag har alltid kokat den här typen av såser i kastrull eller ännu hellre i stora pannor som är mitt favorit verktyg men det här är ett mycket bättre sätt.


Så det var bara att koka lite god spagetti och blanda med smör,salt och riven prästost. Några kvalitets chorizos hade jag kvar så det var lätt att steka på dom.

Lite grovt bröd till och ett gott vin (Saint Clair 2010) så vips var det en fest måltid redo att njutas.
Med färska snittblommor på bordet och ett gott glas vin så blir nästan vad som helst till en fest.


Det får bli mitt tips idag, om du skall fixa en sjysst middag med lite. Lägg en tredjedel av pengarna på blommor, en tredjedel på vin och en tredjedel på ingredienserna.
Lite kortspel med Rejjan fick avsluta middagen.
Imorgon är det Lördag.
Vi är bortbjuda på middag hos en legend här i stan.
Det skall bli spännande och framför allt otroligt roligt.

Sköt om er nu.
Till sist måste jag dela med mig av en bild från Lykke Li´s Facebook sida. Tycker den är klockren, och det kanske inte är så konstigt att jag gillar hennes musik så mycket?


Ha en fantastisk helg.
See ya!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Den där tomatsåsen inspirerade! Jag har gjort rostad tomatsås tidigare men inte blandat i lök och kesella eller om det kanske var crème fraiche? Låter hur gott som helst så tack till tjejen!

    Och så avgudar jag bilden på Reijan, vilken härlig hund det verkar vara.

    Jag instämmer med avslutningsorden som jag kommer sno och skicka vidare. Det sorgliga är när människor inte blir av den sorten som texten handlar om, utan istället bittra av hur livet behandlat dem. Men det kan ju vara förståeligt det också beroende på vad det handlar om för erfarenheter. Jag tar till mig det fina och har precis sådana vänner, dem som har lite mer djup och ödmjukhet inför livet.

    Ha en riktigt bra helg - och vardag!

    SvaraRadera