måndag 21 november 2011

Lime & Coconut Pie.


Ännu en helg har passerat. Hur fort går dom inte? En hel del matnjuteri hanns ju med. Ni såg väl kycklingen? Jag åt ju inte upp hela på en gång så lite utav resterna fick gå till denna fashionabla Sub med dijondressing och min starka favorit salami Callabrese Picante. En perfekt Lunch!Under de år jag brukade vara i Usa 1 mån/år så bodde jag hemma hos Tim och hans fru Junko i Ohio. Tim var nog den mest ultimata guiden man kan ha inom all form av Amerikansk matnjutning. Han kunde varenda hamburgerhak och steakhouse i både Ohio och de kringliggande delstaterna utan och innan. Ingen väg var för lång för att uppleva något riktigt gott. En gång när vi korsat gränsen till Canada körde han en omväg på ca 4 mil för att låta mig uppleva The Flying Saucers alldeles speciella burgare.

Tim hade även en så kallad sweet tooth. Dvs att man är svag för desserter och söta saker. Han tog mig flera gånger till ett konditori som jag tror låg i North Holmstedt? Där dom gjorde de mest fantastiska pajer jag någonsin sett.

Pajerna låg uppradade på hyllor alldeles nybakade och såg ut precis som pajerna brukar göra i tecknade amerikanska filmer. Det var olika fyllningar som Pecan, Peanutbutter, Coconut, Lemon, Äpple, ja allt fanns där. Tim köpte alltid minst två stycken till sig själv.

Nu är det många år sedan jag var där men jag minns att jag tyckte kokosnöts pajen var helt makalöst god (ja det var dom allihop förstås) och just denna Söndagen blev jag oerhört sugen på en riktig amerikansk paj.


Älsklingen var ute och gjorde ärenden och det skulle vara en fin överaskning åt henne när hon kom hem.
Men var det möjligt? Skulle jag kunna skapa något som liknade en sådan här smarrig paj?


Jag använde det här receptet som utgångspunkt:  Recept. Men lade till pressad lime och kokosflingor i fyllningen. Jag ökade givetvis på måtten på det mesta som verkade onyttigt.Dessutom fick jag öka på och korrigera tiderna på gräddningen på både fyllningen och marängen.

Men resultatet visade sig slå alla rekord! Det blev en kanongod Pie !


Jag kommer defenitivt att göra fler pajer framöver. Det känns ju sjukt lyxigt. Nåt med massor av Pecan står på önskelistan. Fast det jag ska försöka hitta nåt recept eller sätt där man slipper så många moment. Passar inte alls min personlighet när man ska göra saker i flera steg och dessutom vänta imellan!

Nej, kära vänner nu klappar vi oss på axeln för att Måndagen är avklarad. Applåd!
Jag gör det genom att ta en bit paj till och garva åt den här "annonsen" som jag hittade på nätet.


Vi ses. (And Tim, Thanks for all the great food memories!)
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar