måndag 1 augusti 2011

Taco & Tack!


Hej & Hå ! Semestern tog slut i år igen. Vad skall man säga? Det är så det är. Trogen min livsfilosofi så skulle detta firas ut! Det blev en sjukt "svenning" taco kväll.

Jag äter det inte särskilt ofta men det är ju gott alltså. Frugan fick soyafärs till sin och det är ju lite spännande för mig att laga sånt eftersom jag aldrig befattat mig med den typen av produkter innan.

(För att det inte skall råda några tvivel så att jag blir fullständigt mailbombad så vill jag poängtera att JAG självklart gjorde nötfärs till mina).

Konsistensen och smaken är väl helt ok egentligen, men det är nåt som inte stämmer. Det liksom smälter i pannan och njae...smaken blir aldrig detsamma som kött. Men det är ju bra att det finns och näringsmässigt så är dom ju väldigt bra med högt protein innehåll. Men jag stannar nog på köttsidan ett slag till.


Något som jag är fullkomligt tokig i är ju Guacamole. Jag gör med ganska mycket chili och lime och tycker det är gott när det sötstarka verkligen får tränga igenom. Det är läckert när det kommer lite rejält sting efteråt. Funkar så bra ihop med just avokado. Jag hade vitlök, lite olivolja, salt, peppar, färsk chili och citron denna gången. Godast är ju lime, men den var inte fräsch så det fick bli citron denna gång. Jag kan även tycka det är gott med både lök och lite urkärnad tomat i. Man får labba sig fram till den smak man tycker är godast.

Är avokadon riktigt mogen och fin så är det godast att bara mosa ihop ingredienserna med en gaffel. Men lilla stavmixern är inte dum den heller. Sen brukar jag alltid göra Guacamolen några timmar i förväg så den hinner stå till sig lite. Jag tycker det blir jättestor skillnad.
Sen var det ju förstås alla dom andra svenniga tillbehören så som riven ost, gräddfil m.m.
Men det som är roligt är ju att äta Taco´s tillsammans med andra. Man plockar o donar o hackar o fixar och alla bygger sina egna favorit blandningar.
Dock får man ju förses med haklapp alá treåring för man äter ju verkligen med hela ansiktet. Men ni som känner mig vet ju att jag gillar att äta saker med händerna och lite spill får man ju räkna med.

Nu känns det gott att sätta sig på balkongen med lite hemgjord saft, se Lenno kråma sig i solen och reflektera lite över vilken underbar semester jag fick vara med om.Hade jag trott på gud så hade jag sagt: -"Tack Gud!"
Nu gör jag inte det.
Men jag kan säga Tack ändå.

Tack som bara den!
Och tack för att du läser.

Ha en fin kväll!
//Andy.

1 kommentar:

  1. TACK själv för ännu ett läsvärt inlägg. Vet inte vad det är men du lyckas alltid både locka till matlagning och samtidigt få med klok livsfilosofi. Brukar alltid ha ett litet smil i fejset när jag har läst.

    En fin kväll har vi. Och nu ska jag baka. Vilket jag normalt aldrig gör. Men nu är det semester och då kan visst vad som helst hända.

    Fortsätt dela med dig, det uppskattas!

    SvaraRadera