söndag 28 augusti 2011

Rå fisk & choklad.


Söndagar. Goda dagar. Man slappar o tar det lugnt. Själv hade jag åkt på "hemtjänsten" idag eftersom frugan skulle ut och shoppa. Inte mig emot. Fixa och dona hemma samt ta hand om katterna och hunden är helt min melodi.

Jag bestämde mig för att en gång för alla göra slut på den sista riktigt fina Entrecoten som låg kvar i kylskåpet från veckans köttfrossa. Lunchen blev alltså smörstekta överblivna potatisar från gårdagen. En ännu en gång perfekt stekt riktigt mör och fin Entrecoté och bearnaisesås. Bättre lunch på en Söndag får man ju leta efter.Efter detta bestämde jag mig för att botanisera lite i den fina Chokladkokboken jag  fick härom dagen. Först tänkte jag göra en Fudgecake men eftersom man skulle ha gjort själva fudgen i förväg så insåg jag att det skulle ta för lång tid eftersom jag hade tusen andra grejer att fixa idag. Men någonting ville jag ju ändå göra?


Det fick bli Rocky Road. Jag kollade dels receptet i kokboken, dels Leilas på nätet. Resultatet blev som vanligt en variant inspirerad av båda. Jag gjorde lite på känn helt enkelt.


Skalade en påse pistagenötter, smälte en 200gr cloetta mörkchokladkaka och en 70% finchoklad i vattenbad. Jag klippte ner en sju helvetes massa marsmallows i småbitar. Allt detta blandades i chokladsmeten tillsamans med två rejäla nävar jordnötter och amerikansk lönnsirap.


Sedan hällde jag ut det i en plåt med ett bakplåtspapper i. Bara att låta svalna och sen in i kylskåpet.

Sinnesjukt va gött det blev! Fast nästa gång ska jag ha i dumlekolor, eller något annat som är segt. Okej man blir kladdig av fingrarna när man äter. Men gud va smarrigt!Efter eftermiddagens fixande som innebar en hel del bärande så orkade jag helt enkelt inte laga någon "kvällsmiddag". Ibland när man diskat och gjort fint i köket så vill man helt enkelt inte grisa ner igen.

Så jag gjorde det enkelt för mig eftersom Älsklingen redan ätit. Hon briljerade faktiskt med att slänga ihop en vegetarisk pasta som var jättesmarrig på ca 10 min. Impressive! Thats my girl.

Men som sagt, jag gjorde det enkelt för mig och sladdade ner till vår lokala Sushi. Ibland kan jag bli sjukt sugen på Sushi och idag satt det perfekt.

Sen var det bara att ladda upp med ett helt fat Rocky Road och en mysig film.

Oj nu kom ett bamse oväder in över Kålltorp!
Bäst jag tar en Rocky Road bit till och fortsätter mysa i soffan.

Over & Out!
Ny vecka i antogande. Let´s Eat ! (när kommer det tv programmet föresten?)

Hej Hej.
/Andy.

1 kommentar: