torsdag 11 augusti 2011

Trolla med rester.

Hej hej !

Det har vart tempo denna veckan får jag säga. Knappt hunnit blogga ens. Flåt!

Men tro nu inte att jag gått in i nån hungerstrejk för Pingvinernas rättigheter eller nåt sånt. För ätit har det gjorts, trots allt.

Min karréstek har fått tjäna till lite allt möjligt, eller ja, det som var kvar av den.
Ena dagen var det bara att värma såsen och några skivor av köttet. Dom kalla potatisarna som blivit över skivades ner och friteras till helt ljuvliga hemma gjorda pommes. Hur gott som helst. Det underliga brödet är ett hembakat stenhälls Tunnbröd från Stavre (Tack Kalle för det).

Till Baby gjorde jag en dag en smarrig Vegopytt. Tyckte faktiskt själv det blev riktigt gott. Lite Quornfärs, kryddor, potatis och massor av färsk persilja och basilika. Jag redde av det med lite grädde och Dijonsenap. Hon gav den 4/5 så jag är nöjd med det.
En dag så skar jag ner några skivor av steken och gjorde en slags variant på Carbonara. En creme fraische med örter fick tjänstgöra som såsen och den färska Basilikan från balkongen behöver man ju inte snåla på, växer ju som ogräs därute. Och hur gott är det inte ? 
Några kronärtskockshjärtan poppade oväntat fram ur kylen så dom fick också vara med! Serverar man sedan med lite nyriven Parmesan, en god olivolja och en äggula. Ja då blir det kanon! Sån mat gillar jag.
Att man tar lite av det man har och att det går fort samtidigt som det är gott. Så skall vardagsmat vara!


Till älsklingen blev det en vegetarisk variant med Ricotta Tortelini. Jag blandade olivolja, basilika och vitlök och slängde på riven Parmesan. Jag har inte fått kläm på det här med att göra mat utan kött riktigt än, men hon är snäll och säger att allt jag lagar till henne smakar toppen. Hon är snäll.
Veckan börjar annars lida mot sitt slut vilket alltid känns skönt för en fabriksknegare.

Imorgon är man gräsänkling. Så även min gode vän Peter.
Så det blir Herrmiddag för hela slanten.
Jag har precis instruerat Rejjan om att jag kommer att kalla henne för Rejmond imorn och Tiva för Tito.

Jag kan ju inte avslöja några detaljer om morgondagens meny eftersom nyfikne Peter säkert läser bloggen. Men här kommer en liten "sneak peak". Choklad och Rödlök. Dock inte i samma rätt.

Forts följer....
Stay tuned.

Fred på Jorden, NU !

Kram
//Andy.

1 kommentar:

  1. Låter som du fixat till goda resträtter. Och så skriver du så jäkla härligt!
    GOD MAT och GOTT SPRÅK! :-)

    SvaraRadera