tisdag 30 augusti 2011

Bulgursallad med marinerad rostbiff.Ibland kan det vara trixigt om två personer inte äter samma sak.
Baby äter ju tex inte kött. Jag älskar kött.
Hur gör man då för att laga en god vegetarisk rätt samtidigt som man gör en god kötträtt?

Alla typer av sallader funkar bra här.
Pastasallad, ljummen potatissallad eller som i dagens fall en Bulgursallad.

Bulgur är fiffigt på det sättet att det suger åt sig smak på ett bra sätt.
Idag gjorde jag en Citron & Chili sallad.

Under tiden Bulguren kokade så pressade jag saften från 2st citroner och blandade med 2st finhackade röda chilifrukter (dutchpepper) och 2 finhackade vitlöksklyftor. När Bulguren sedan kokat klart så blandades denna ljuva blandning i tillsamans med salt, hackad rödlök, korrinader och spiskummin för att få lite orientalisk/indisk touch. Ett par finhackade tomater fick också vara med eftersom dom såg så övergivna ut på bänken.
Sedan täckte jag över blandningen med plastfilm så den fick stå och liksom ånga in sig under tiden jag preppade resten.Innan jag ens kom så här lång och i princip direkt jag kom hem så hade jag marinerat 4 skivor rostbiff eftersom det råkade vara nedsatt pris på de idag.

Jag marinerar alltid i en plastpåse och lite på känn. Lite olivolja, massor av kryddor och lite chilisås. Sedan kan man massera köttet med hjälp av påsen som skydd.

Det går fort och suger man sedan ut luften och försluter påsen så marinerar det otroligt bra på bara ett par timmar. Snabbt och lätt.


Bulgurblandningen stod på ångning/svalning och för att "mata upp" den lite så stekte jag skivad Zuchini till. Jag saltar den kraftigt för att få ut vätska och sedan steker jag den på hög värme.


Sedan var det bara att steka på köttet, låta det svalna lite och skiva upp det i tunna strimlor.

Klart!

1st Vegetarisk Chili-Citrus Bulgursallad med grillad Zuchini och balsamico cremé.
1st Chili-Citrus Bulgursallad med marinerad rostbiff.Två rätter. En tillagning. Delad glädje.


Ett rejält köksbord. Några tända ljus. Ett gott samtal.

Se där.
Måndagar behöver inte vara så tråkiga.

Eller hur?

Kram!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar