lördag 20 augusti 2011

Mögel & Ägg.Kanske inte någon aptitlig rubrik på dagens inlägg. Men det är en spinn-off på en tidigare Burgar variant. Som jag härmed har bestämt är min absoluta favorit och från och som från och med nu kommer att bli min Signum Burgare. Vad skall den heta? Jag döpte ju den till Mr.Frank sist kanske ska den få heta det? Kom gärna med ett nytt snajsigt namnförslag till denna hungerdräpare om du har nåt på lager!I enkla drag (ja ni kan ju se tidigare variant här) så går det ut på: En rejäl hamburgare av nötfärs, ca 250gr. Grönmögelost som får smälta precis lagom ovanpå. För att sedan toppas med ett stekt ägg. Dock ej vändstekt! Det viktiga är att gulan precis skall ha börjat stelna men fortfarande är lös. Smak Combon med blåmögelost, saftig burgare och ägget är bara kanon. Jag älskar den! Sedan kan man variera med olika dressingar efter tycke och smak. I dagens variant blev det Sallad, tomat och rå lök i botten tillsamans med Dijonmajonnäs. På överbrödet ihop med ägget blev det lite Heintz ketchup.Till Baby lagade jag lite pasta med en tomat och basilika salsa och självklart fick hon en bluecheese sås till så även hon fick njuta Bluecheese denna dag.Rejjan fick dock ingen Bluecheese (inte katterna heller). Hon fick lite Pasta blandat med äggula och rå köttfärs. Som hon smackade den lilla Mopsen! Nästan lika högt och njutigt som Husse.

Första tuggan var fantastisk.
Ja det får bli "min" Burgare. Helt klart. Men vad skall den heta? Ge mig ett gött förslag! Vinnaren får den enorma äran, en gnutta cyberkärlek och kanske en extra länk till sin Blogg eller hemsida.Idag är det Lördag. Schemat är helt blankt. Borde tvätta egentligen. Men va fan...det är ju goare att bara sätta sig på balkongen. Ta en extra kopp kaffe och en snus och bara känna att man är ledig.

Spela lite Alfapet på telefonen (app: Wordfeud. playername: AndyTa2).

Sköt om er nu och hänge er åt njutning!
Livet är för kort för att inte göra det!

Kram!
//Andy.

2 kommentarer:

 1. Kaxig burgare!
  Jag har aldrig testat blåmögelost på burgare -verkar galet gott ... Det här är ju en riktig hårding till burgare som mättar rejält - kanske ska den heta Blue Steel :-) För riktiga karlar och rejäla fruntimmer :-)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. slurp slurp dreglar som vanligt när jag ser din mat!
  Kul att du dök upp på min födelsedag :))
  Birgitta

  SvaraRadera