söndag 14 augusti 2011

Ett säkert kort.

Lördagen var dagen efter den grandiosa Livsnjutaraftonen. Lite trött med andra ord.
Men oerhört nöjd. Tre rätters projektet gick över förväntan.
Men gårdagens mat mättar inte idag.
Så det var bara att ta tjuren vid hornen och diska upp och börja om.

Jag blev helt blown away av hur goda hemgjorda pommes frites blev så jag kände att jag var tvungen att göra det idag igen (eftersom jag så turligt ändå hade en stor förkokt bakpotatis kvar i kylen). Lite finmald nötfärs blandades med HP sauce, kryddor och blev till en rejäl Burgare (ca 220gr).
Den hemgjorda Timjansmajonnäsen gjordes om till en vitlöks/chili dipp genom att lätt som en plätt pressa i lite vitlök och en finhackad chili. Den blev fantastisk!


Pommes fritesen (fritzsens?) blev om möjligt ännu godare denna gång. Alltså, det går nog inte att beskriva frasigheten och sältan ihop med vitlöks/chili majonnäsen. Wow säger jag bara....


Undersidan på bröden breddes med Dijon. Översidan med Heintz ketchup. En tomatskiva. Cheddarost. Saken e klar! Jag skall inte trötta ut er med att ännu en gång börja propagera för Hamburgare. Jag älskar dom.
Thats it.


Vi hade en skön dag i Solen. Hunden, jag och katterna och det smakade faktiskt fantastiskt att öppna en iskall Tuborg under parasollen på balkongen även idag.


Jag börjar dagen med lite nybryggt kaffe och ett par smörgåsar med riktigt stark Prästost, lite gubbröra och röd kaviar. Känns hyggligt ståndsmässigt för en Livsnjutare.


Nej, nu är det dags att ta på sig Gubbkepsen och ta hunden på morgon promenix.Sköt om er nu.
Koka några bakpotatisar och gör Pommes frites imorn. Det är en order ;)

Mvh.
//Andy.


5 kommentarer:

 1. Får tacka för dina inspirerande inlägg, roligt att läsa att det finns fler livsnjutare!

  SvaraRadera
 2. Helvete så vackert!
  En redig och äkta burgare enligt amerikanska kreterier slår oftast vilken restaurang mat som helst. Tyvärr har majoriteten svenskar en helt fel bild av burgaren, den har blivit misshandlad genom år av taskig fast food. En burgare med kärlek med en stor köttpuck är allt en människa behöver. Vad är det för bröd?

  SvaraRadera
 3. Håller helt med dig Tommi. Det är vanlig källarfranska jag använt. Tycker de är 1000gr bättre än vanliga Burgarbröd.

  SvaraRadera
 4. Tänkte fråga samma sak som Tommi, just om bröden. Nu vet jag vad du använt, det ser jättegott ut. För mig är hemgjorda burgare bland det bästa som finns! Tack för alla tips på hur de kan varieras -det kan det aldrig bli för mycket av!

  Ha det bäst!

  SvaraRadera