måndag 8 augusti 2011

"Squarehead" ännu en Monsterburgare.

Skepp O´hoj alla matälskare! Då var det dags för ännu en Burgare i sann Andy anda.

Den här har jag valt att kalla för Squarehead.
Namnet kommer från det amerikanska slangutrycket för en lite dum person, oftast en Svensk. I det här fallet så hör väl namnet mer ihop med själva formen på Burgaren för den är faktiskt inte alls dum och inte särskilt Svenskinspirerad smakmässigt heller.

Men. Den är fyrkantig!

Jag blandade ca 250gr Nötfärs med lite chilisås, tabasco, cayenepeppar, ströbröd och lite vatten. Och ganska mycket salt och ännu mer nykrossad svartpeppar.
Anledningen till att jag ofta använder lite ströbröd i mina burgare är helt enkelt för att kunna forma dom bättre och för att dom håller ihop mycket bättre under tillagning. Man blandar och kryddar sin köttfärs så som man vill ha den sedan får den "svälla" till sig en stund innan man formar sina biffar.
Varför det blev en fyrkantig burgare idag var för att brödet jag skulle använda var en nybakad rustik Baguette. När man måttat ut hur stort bröd man vill ha så kan man därefter tillverka en burgare som kommer att passa perfekt!Tillbehören till en äkta Andy Squarehead består av:

* Rikligt med 12mån lagrad Kvibille Cheddar ost.
* Jalapenó
* Bacon
* Tomat
* Rödlök
* Andy´s Honey Mustard (Se tidigare Burger inlägg, ni borde kunna den vid det här laget).Osten läggs på i slutet så den smälter ner ordentligt.
Som vanligt så är det bra att låta Burgaren vila lite innan servering så att köttsafterna "sätter" sig.
Ja...Burgare & Sandwichar i olika varianter är verkligen en personlig favorit och den här mättade rejält det kan jag lova.

Även om det är Måndag så kan det vara bra att försöka inte tänka så fyrkantigt.
Gör något utanför Boxen.

Don´t be a Squarehead!
Ät en istället.

Ta hand om er (och dom ni gillar).
Peace.
//Andy.

4 kommentarer:

 1. Känner mig tvungen att kasta in en till kommentar efter att ha tittat igenom din sida. En blogg helt i min smak! Fortsätt så här, grym inspiration så jag måste dela med mig av mina läsare. Slänger upp en länk på mitt lilla krypin till din så fler får nöjen att läsa dina gryma inlägg. Tack!

  SvaraRadera
 2. I Amerikat åt jag fyrkantiga burgare på "Wendy's". Det skulle vara deras grej... Din verkar dock klå brallorna av både dem och runda :-)

  SvaraRadera
 3. @ Lotta: Wendys e grymma oxå (lite därifrån jag fick insp. Har käkat där många gånger o diggar det skarpt. Tnx for Reading!

  @ Tommi: Fan va sköj o höra! Välkommen och tack för Länken !

  SvaraRadera