tisdag 16 augusti 2011

Bulgursallad på det som fanns hemma.


Hepp, hepp! Idag blev det lite trolleri. Fanns inte mycket att hurra för hemma (tyckte jag). Vad fanns?

Jo en citron, en tomat, en gul lök och en halv nötfärsbiff (från ännu en hamburgare igår).



Baby hittade ett par olika vegobiffar i frysen.










Men vi misströstade inte. Det blev till att röra ihop en Bulgursallad.
Finhackade löken och tomaten. Pressade citronen och blandade ihop med lite olivolja, vinäger och lite olika kryddor (cayenne, korriander, salt, peppar).





Och eftersom jag planterat om all min basilika och flyttat in den idag så blev det massor av färsk basilika också. Känns lite mysigt nu när det står massa fina krukor med örter i fönstren. Hoppas nu att Lenno bara kan låta bli dom så att man får ha färska örter långt in på Hösten.

Denna mycket mumsiga "sås" blandades sedan med den nykokta Bulguren. Jag hade ju flax som hade en biff att blanda i min. Baby kör ju inget kött så hon kalasade på en Morotsbiff istället.






Det blev faktiskt mycket gott! Jag tycker Citron är mycket bättre än Lime i såna här lägen för man vill ha en lite vassare smak.


Lime är ju gott i så mycket annat. Citrusfrukter och chili (som jag tyvärr inte hade idag) är verkligen två favoritingredienser.

Jag var väldigt nyfiken på de här vego produkterna så jag såg faktiskt fram emot att smaka dom! Men herregud vad besviken jag blev.

Här har jag raderat det jag ursprungligen skrev eftersom jag lovat mig själv att på den här Bloggen skall det inte finnas något "gnäll".

Kan bara säga så här; jag brukar inte spotta ut saker som jag börjat äta på. Men med soyburgaren så var det faktiskt tvunget.

Nog om det.
Bulgursalladen blev ljuvlig! Fast jag hade gärna velat ha i chili och ännu mer citron. Bulgur skall jag försöka äta mer utav, känns som ett sjysst livsmedel.


Otroligt skön feeling att gräva ur balkonglådorna idag och plantera om och greja lite med det i eftermiddagsolen. Det är få saker som får mig så i harmoni som att påta med plantor och jord.

Min hemliga dröm är ett eget växthus någon gång.



















Jag har fått en fix idé efter att ha bläddrat i chokladboken. Där finns ett recept på friterad Mars och det har jag ju hört talas om innan. Men aldrig själv sett eller ätit så det kommer nog att dyka upp här vilken dag som helst.


Så sjukt att man måste prova tänker jag!
Men efter att ha gått en nästan 1h promenad med Rejjan såhär på kvällskvisten kändes det liksom inte rätt att ställa sig att fritera choklad precis innan man går och lägger sig.

Något som däremot känns helt rätt är att jag startat den här Bloggen.
För jag får så enormt mycket fina mail, kommentarer och feedback att jag blir alldeles rörd.

För precis som dom säger så  "en bok utan läsare är ingen bok utan bara en bunt papper".

Kram på er!
//Andy.


4 kommentarer:

  1. Alltid härligt och inspirerande att ha färska örter hemma. Känns extra kul att ställa sig i köket och vara kreativ när man har sköna råvaror.
    Dock så är jag en jävel på att ta död på allt grönt skönt här hemma, de enda som har lyckats överleva en längre tid är mina chiliplantor.
    En skön känsla att gå och skörda ett gäng chilifrukter och kasta i grytan till hösten eller steka ett gäng chiliburgare.

    SvaraRadera
  2. Wow Chiliplantor har jag aldrig haft? Borde kanske prova.
    Alla mina örter som du ser på bilderna är "vanliga" som jag köpt på typ ICA och sedan planterat ut i balkonglådan bara. Yrkesodlar jord o lite vatten då o då. De flesta köpekvastar tar sig förvånansvärt bra i lite fräsch jord.

    SvaraRadera
  3. ohh smart där!
    ska ta och testa det, ingandla lite timjan och oregano som alltid går åt.
    Jepp fick två små plantor som ger stora fina chilifrukter hela tiden. Finns i tusen olika styrkor så kul att inhandla några olika och exprementera

    SvaraRadera
  4. Man får det man förtjänar :-) Dvs feedback på något som är bra!

    Jag ska också testa att plantera färska örter från matbutiken. Har hört flera säga att det ska gå så bra. Men nu kanske det inte funkar längre att göra utomhus? Får väl göra som du och arrangera något snyggt inomhus...

    Håller förresten med dig om bulgur. Jättebra och mättande mat som man kan blanda med nästan vad som helst som finns till hands.

    Grattis också till chokladboken du fick i present. Ska bli kul att se vad du testar!

    Ha det gott!

    SvaraRadera