torsdag 23 februari 2012

Megaburger Race.


Till slut så hade dagen kommit. Denna Torsdag var sedan länge bestämd att bli: The Mega Burger Thursday!

Några matglada herrar inklusive mig själv hade redan en gång tidigare med stor glädje och framgång testat de fenomenala Megaburgarna på Ove´s Gatukök.

Detta är inte vilken hamburgare som helst utan en verklig superburgare. Två stycken 200gr hamburgare läggs på varann i bröd och man får välja "allt du önskar, inkl ost och bacon" på. Detta innebär 400gr ren och skär superburgare!

Tre modiga herrar utav sju valde denna rätt på menyn. Eder ödmjuke bloggare var självklart än utav dom tre. Extra mycket ost blev mitt ganska blygsamma val på detta monster. Mr T tog sin vana troget ost, bacon och västkustsallad! Ett mycket respektingivande val! Bonden tog ost, bacon och hela rubbet.

"Vem skall ha vad?"


Att se Bonden och Mr.T´s blickar vid öppnandet av dessa foliepaket är en sann glädje. Inte mycket slår att få beskåda hur pupillerna hastigt vidgas på dessa annars ganska så reserverade herrar.


Jag själv och Mr. T hade ju testat detta matäventyr en gång tidigare men för Bonden var det premiär. Stor elogé till Mr. M och Mr. F för tappra försök med varsin "Värsting" (215gr burgare i bröd med ost o bacon).


Ett stort extra plus till den skrällsegern för Mr. F som avslutade sin Värsting på blanka 5min. Personligen tror jag att båda kommer att satsa på Mega nästa gång. Mr. M hade definitivt mycket kvar att ge och jag tror han var långt ifrån mätt, tror till och med jag hörde honom nämna nåt om en Semla efteråt?
"Er favoritbloggare hugger in"

De båda "Bergarna" blev per automatik diskade då dom körde korv varianter. Hel special och tjock korv med mos kommer ALDRIG upp i Megaburgar divisionen.
"All gone..."
Som vanligt skötte personalen på Oves denna lilla beställning med bravur. Tackar vi för!
Hoppas det blir Megaburger Thursday snart igen.
Eller va säger du Täck?

När jag kom hem från jobbet undrade Älsklingen om vi inte kunde göra Hamburgare till middag?
-Jag tror jag hoppar middag idag. Sade jag.

God natt!
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Woa! Imponerande. Vidgade pupiller, det förstår jag, men det gäller nog inte för artärerna :-) Fast nå'n torsdag då och då ska väl inte klogga igen helt och hållet i alla fall... Respekt!

    SvaraRadera
  2. Ohh vad kul att se att det finns flera ställen i Sverige där det levereras hamburgare med känsla. American Style!
    Men vet du om han gör köttpuckarna själv eller är de färdiga frysta? Kul med små kiosker som börjar växa fram där allt görs för hand.
    Sverige behöver verkligen lyfta fram hamburgaren som en god måltid inget snabbvals alternativ. Utan en bra måltid om det görs med äkta och fina råvaror

    SvaraRadera