lördag 4 februari 2012

Människor på månen.


Det har som vanligt varit en hektiskt vecka. Dock har jag fått ett roligt uppdrag idag som jag kommer att återkomma till. Jag ska föda ett gäng hungriga gubbar, skall bli spännande att se vad dom tycker om min mat. Men som sagt jag återkommer till detta i ett senare inlägg.

Det har blivit ett flertal burgare denna veckan. Jag provade även baka egna hamburgerbröd. Men det här med bakning är ju knepigt alltså...
Jag vill ju gärna improvisera och köra på känsla och det är något som inte är helt kompatibelt med denna gren av kok konst. Så hatten av för alla bagare därute som kan göra luftiga fina bröd. Och om någon av er mot förmodan sitter inne på det ultimata receptet (jag har läst ALLA på nätet) på hamburgerbröd så hojta gärna till.

Dom blev trots allt helt okej. Jag kanske gräddade dom lite för länge men det var ju stor skillnad att servera en nymald hempulad burgare med ett nybakat bröd!


Här är mitt recept på hamburgerbröd. Jag gjorde 8 bullar men om jag gör det igen så skall jag bara göra 6 eftersom jag tyckte dom blev aningens för små (som standard frallor i size ungefär)-

75gr Smör
1 dl grädde
1,5 dl Lättmjölk
25 gr Jäst
1 dl Rågmjöl
ca 7 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
3 msk Socker
1 tsk Rapsolja
1 tsk Honung
1 tsk Bakpulver

Degen arbetades med krokar ca 10 min och sedan lite för hand och fick jäsa 30 min. Sedan rullades bullarna och plattades ut och täcktes med gladpack och fick jäsa ytterligare 2h. Sedan bakades de i ugnen ca 10-12min (220gr). Jag kommer även att dra ner på sockret nästa gång. Låt svalna på galler.Det har blivit vegetariska burgare. Burgare med mycket Cheddar och Jalapenos. Burgare med Chevré. Burgare med Bluecheesedressing.Ja Burgers är nog en utav mina absoluta favorit maträtter. Variationerna är näst intill oändliga och man blir alltid glad av en hamburgare!


Dessutom passar det alla åldrar och vem gillar inte att äta med händerna?
Och som jag vet att många med mig tycker (Mia bla): En hamburgare är INTE en hamburgare om man inte kan äta den med händerna och man äter ALDRIG en burgare med kniv och gaffel!


Så var det sagt. Idag är det Lördag och jag har ju mitt hemliga uppdrag att utföra men för er andra; varför inte ha en hamburger kväll med familjen eller vännerna? Bygg, komponera och överdriv. Känn 50-talets känsla svepa in över dig.

Ingenting är omöjligt och hela världen ligger öppen.
Kanske man till och med kan skicka människor till månen?

2 kommentarer:

 1. Så, då är man sugen på "hemburgare" igen och nyfiken på hemligt projekt. Please tell!

  Hur gör du din blue cheese dressing förresten?

  Det där med människor på månen kan man ju fundera på om man är lagd åt konspirationsteorihållet. Finns massor av material att "läsa på" om man är intresserad. Men det är inte jag..

  Trevlig måndagskväll!

  SvaraRadera
 2. Roligt att höra! Burgare är ju alltid underbart! Jag brukar blanda Majonnäs och Gräddfil ca 50/50 och en skvätt vinäger och så massor av gaffelmosad Blåmögel ost så klart!
  Inte jag heller...inte idag iaf! Trevlig Måndag till dig med!

  SvaraRadera