lördag 18 februari 2012

Fräscht & Lyxigt!


I Torsdags blev jag sugen på något utan att egentligen veta riktigt vad. Känner ni igen känslan? När jag var o hämta Rejjan så grubblade jag som sjutton. Tankarna flög vilt från att köpa friterade räkor på någon Kina restaurang till att göra egna små fyllda krustader till smörgåstårta...
Ja ni hör ju.

Dock löste det hela sig väldigt enkelt så fort jag gick förbi Sundbäcks Fisk och började [tjöta] med Birgitta. Denna underbara människa som utstrålar så mycket värme! När vi stod där och avhandlade allehanda världsproblem fick jag syn på dom! Och i samma stund så var jag fast. Vilka kräftor! Där i disken låg något som mer liknade urtidsdjur än havskräftor. Priset var 298.-/kg vilket är billigt för något som är ca 20% större än vad det som annars brukar kallas för burkräftor, vilket detta inte var. Självklart blev det ett gäng av dessa aptitretande bestar.Ett par färdiga salladspås mixar, tomater, lök och avokado för en smarrig sallad. Lite vitlök blandat med oliv olja på nybakat bröd. En god vinägrett. Jag passade även på att äta upp de stackars 3 kycklinglår som var kvar sen sist.

Det blev en jättegod "Seafood Sallad". Jag kan ärligt säga att jag nog aldrig ätit så goda kräftor, fasta i köttet och perfekt kokta. Det är verkligen nu man skall köpa och äta skaldjur.

Jag passade på att bjuda in Mor också och i vårt lilla kök hade vi en sån där fantastisk eftermiddag då det känns som om tiden står still.Mitt liv börjar handla mer och mer om det.
Jag kallar det för att "slå hål på tiden".
När man är närvarande i nuet. Det räcker med ett samtal på några minuter eller kanske bara ett par sekunder. Bara du VERKLIGEN är DÄR. Tänk bara på hur ofta du är splittrad och egentligen inte är närvarande. Vilken ögonfärg hade snabbköpskassörskan till exempel? Ja där ser du.
Självklart är det i princip omöjligt att vara det hela tiden och det kanske inte är nödvändigt eller ens bra. Men man kan försöka. Det är nämligen så man närmar sig njutning.

Det är i alla fall vad jag tror.

Nu önskar jag er en njutningsfull Helg!
//Andy.
"É de redan slut?"

1 kommentar:

  1. Jag tror det där har med livserfarenhet att göra, att man mer och mer uppskattar nuet och allt man har att vara tacksam över. Ofta hänger det även ihop med att man varit med om något jobbigt i livet. Så att perspektivet på saker och ting ändrats lite grand. Så inget ont som inte har något gott med sig sägs det ju.

    Ha en fin söndag, just denna söndag!

    SvaraRadera