onsdag 8 februari 2012

Tabouleh & Spicy Pork.


Jupp, jupp. Dag efter dag och varje dag måste man äta.
Jag frågade min förtjusande flickvän om hon inte kunde önska sig något under dagen som jag skulle laga till middag.
Vid lunchtid plingade Sms:et in i luren: "Tabouleh".

Okej. Tabouleh är en couscous eller bulgursallad med ursprung från Libanon som jag provat att göra en variant av innan. Egentligen skall den innehålla massor av finhackad persilja men det hade jag tyvärr inte tillgång till just denna dag. Men improvisation är ju liksom min planhalva så det skulle säkert gå bra ändå.

Jag finhackade massor av rödlök, vitlök, tomat och basilika. Basilikan var fryst och till tomater tog jag hela på burk. Hela skalade tomater på burk smakar tusen ggr mer än de stackars bleka "vatten tomater" som trängs i grönsaksdiskarna så här års.

Kan ju vara något att tänka på kanske, speciellt när Ica slår på stort och tar ut det monstruösa priset 48kr/kg för kvisttomater. Det är ju bara inte rimligt. Snart är Kokain billigare än grönsaker.

Ja ja, sen är det bara att pressa massa citron och blanda i saften. Självklart var det finhackad chili med men det kanske jag sade?

Den ljuvliga massa blandades sedan med den ljumna couscousen.

Det är verkligen supergott! Jag gillar ju syra och tycker det är toppen hur det lite sura slår igenom.  Jag upplever att det lyfter de andra smakerna.Nån timme innan så hade jag skurit upp en fin bit färsk fläskfilé i bitar och marinerat den i olivolja, soya, chiliflakes, cayenne, salt och honung. Detta frästes nu på i het panna och serverades till.


För att få lite finalstämning på den här dagen slog jag till och gjorde oss varsinn Milkshake på frysta urkärnade Körsbär och hallon. Sjukt gott!
Se där! En doft av sommaren och salta bad.
Som en hälsning från en gammal vän.

Så trots att man legat ute i minusgrader efter jobbet
och försökt få ordning på en krånglande bil så vet man
innerst inne att det kommer en Vår!

Det har du min stekspade på.

Over & out.
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar