söndag 19 februari 2012

Att komma hem.


Att komma hem en Fredag efter en arbetsvecka kan vara något av det skönaste som finns. I alla fall tycker jag det. Sparka av sig skorna. Ta en dusch och duka upp en enklare Tapas. Någon god Öl.


Jag hade bestämt mig för att prova Fullers India Pale Ale. En Svensk Bondkorv, lite ost, oliver och några lantchips. Det blev en rackarns bra kombo. En vild tanke om att kanske kunna inmundiga denna delikatess på balkongen hade planterat sig i min vårdrömmande hjärna. Men det gick helt enkelt inte. Det var fortfarande alldeles för kyligt trots solens tappra kämpande små strålar. Men snart så....


Jag vet inte vart den här helgen tog vägen? Sjukt vad fort tiden går förbi. Men det var härliga dagar. Jag fick tillfälle att prova den Semla som vann tidningen GPs test.


Jag försöker faktiskt testa Vinnarna varje år men i år måste jag säga att jag blev väldigt besviken. Tyvärr Cederlufs på Allum, den här gången får ni underkänt. Bullen var bra med god smak. Men vad gör det när grädden smakar plast? Mandelmassan var utspädd med något och rinnig i konsistensens likt gräddfil. Ett sådant misstag går inte att rädda. Det finns bara en Semla som sticker ut enligt mig och det är det lilla konditoriet som vann för 3 år sedan på Radiotorget. Det är Semlor i en helt egen klass. Har ni inte provat dom så måste ni göra det. Jag lovar att ni aldrig ätit en Semla som den.Lite Tacomys med goda vänner hann man också med (jag tittade till och med på Melodifesivalen, skjut mig!) Tacos är ju sjysst på det sättet att det passar många eftersom alla kan komponera efter eget tycke och smak.En och annan smarrig frukost blev det också.
Vi har varit och tittat på en kattunge också. En Devon Rex. Jag har haft svårt att ens tänka tanken på tillökning sedan Lenno tyvärr hastigt gick bort i December. Men den lilla krabat jag träffade idag hade en väldigt speciell och charmig personlighet. Och vi har bestämt att vi åtminstone skall träffa honom en gång till den här veckan. Vi får se om det blir en extra familjemedlem här snart.


Jag har haft en låt på hjärnan ett tag. En låt som jag lyssnade väldigt mycket på när jag var liten. Jag tyckte den förklarade precis som jag kände. Jag tycker fortfarande den är väldigt, väldigt fin.
Den säger ganska mycket om hur vi stressar runt i dagens samhälle.
Jag tänkte försöka ha dess titel som mantra denna vecka.
Enjoy!
Ha nu en bra vecka. Vad ni än gör. Men spring inte för fort.
//Andy.

1 kommentar:

  1. Varm och glad i hjärta och själ efter ännu ett inlägg från matfilosofen No 1.

    Jag blir bättre och bättre på att springa lagom fort. Tack för påminnelsen om att inte rusa iväg.

    Och ha en riktigt trevlig måndagskväll!

    SvaraRadera