tisdag 14 februari 2012

Medium rare Sirloin Steak, grilled corn & a fresh sallad.


Japp ännu en utav mina absoluta favorit middagar har passerat. Som ni trogna läsare vet så är detta något som kommer och går i varianter gång på gång här på Bloggen.

Kanske dels för att det är enkelt och snabbt att göra men kanske framför allt därför att det är mat som får mig att må väldigt bra. Dessutom känns det otroligt fräscht och lätt men man blir ändå både mätt och glad utav det.
Eftersom jag är så lynnig och impulsiv som jag är så smakar det heller aldrig lika från gång till gång.

I princip så går det ut på att huvudingrediensen är en rejäl bit kött av bra kvalitet. Man kan givetvis använda både nöt, fläsk och lamm. Jag använder dock oftast nötkött. Det är det jag gillar bäst.


Detta marineras och grillas eller steks till önskad grad. Sedan kan det ligga och vila medans man gör klart den övriga salladen. Något som jag ofta gör är en liten "efter marinad" med kanske soya, vitlök och chili som får omsluta köttet under tiden det vilar. Jag tycker det ökar känslan av både mörhet och saftighet.

 Idag hade jag tur eftersom Älsklingen gjorde salladen så det smakade "nytt" för mig eftersom hon gärna har i både yoghurt och ost och använder helt andra kryddor än mig. Dessutom använder hon inte alls lika mycket syra i maten som jag.


Jag älskar vinäger och mina sallader brukar bli väldigt syrliga. Så idag var den fyllig och kraftig i smaken istället.

Det är roligt att greja tillsammans i köket! Vi drömde om vårt framtida "drömhus" idag och där skulle vi ha ett gigantiskt kök där alla våra vänner och familj kunde komma och hänga med oss.
Behöver jag säga att vi lämnade in en Lottorad till imorn eller?

Jag har funderat en del de senaste dagarna.
Det har varit mycket i Media om Whitney Houstons död.
Tragiskt såklart.
Men visst får det en att fundera?

För min del generar det bara en enorm ödmjukhet.
Det kanske låter pretentiöst men det bjuder jag på i så fall.

Tänk så otroligt mycket talang.
 En sådan medfödd otrolig gåva.
All denna framgång.
Alla pengar.

Som ändå inte betyder någonting.
Inte ens luddet i dina fickor.
Om man inte är lycklig.

För mig räcker det med en liten bit paprika för att visa vad jag känner.
Och jag är nöjd, helt nöjd med det.
Ha en fin kväll mina vänner.


Hoppas ni berättat för någon att ni diggar dom skarpt idag?
Än är det det inte för sent.

Livet är nämligen alldeles för kort
för att inte säga vad man känner.

Fridens.
//Andy.

3 kommentarer:

 1. Köttmästaren!
  Jag ser fram emot sommaren och när du kan inspirera oss med grillen

  SvaraRadera
 2. Nu känner jag mig snart hjärntvättad... "Kött och sallad - Kött och sallad"... och måste helt enkelt testa det snart. Jag tror att Mannen skulle bli överlyckling och salladen kan jag ju trixa med hur mycket som helst så att det finns en massa gott där för mig. Jag är ju inte samma typ av köttälskare som du är...

  Allt gott till dig!

  SvaraRadera
 3. Ja Tommi, snart är Grillsäsongen här, det längtar man till.
  Lotta sätt igång! Kött och sallad är underbart!

  SvaraRadera