söndag 26 februari 2012

Otroligt!


Igår var en helt otrolig dag här i Kålltorp! Det var sannerligen den första vårdagen. Nio grader varmt, klarblå himmel och strålande sol.

Något jag tycker om på helgerna även om det kanske inte är någon fullträff i hälsosammanhang är att starta dagen med ett par koppar riktigt gott kaffe.

 Kaffe och snus. I lugn och ro läsa tidningar och skumma lite på nyheterna. När man sedan kvicknat till så kan man gå en promenad och när man återvänder så gör man Brunch.






Ägg, bacon och några skivor tomat. En bit gott bröd med riktigt smör och självklart mer kaffe!
Med den här typen av ganska kraftig mat så står man sig ett par timmar och kan vara ute och njuta det vackra vädret utan att behöva ta avbrott för lunch.

Vi stack iväg på hundkurs. Känns lite töntigt att gå runt och säga "brraaaa, duuuuktig tjej,.." och ge godisbelöningar med en hel dröse andra "hund människor". Kanske därför jag egentligen är kattmänniska? Eller...jag är nog mer "djur människa"!? Jag gillar de flesta djur. Hur som helst så briljerade Rejjan genom exemplariskt uppförande. Hon är en riktig mönsterelev så fort vi är på kursen för att sedan direkt transformeras tillbaks till sitt gamla jag så fort vi åker därifrån.





Vi hade preppat med kaffetermos och surdegssmörgåsar med ost och efteråt stack vi upp till Delsjön och kunde faktiskt lägga oss på ett liggunderlag i solen och verkligen sola utan att frysa. Fantastiskt att känna solens första trevande strålar i ansiktet. Jag höll på att somna. Förresten, finns det något godare än kaffe i termosmugg utomhus?











På kvällen kom Rejjans hundkompisar Isis och Lava på besök. Dom ville busa men Rejjan vill mest se på TV. Tiva låg mest och eyeballade dom alla tre. Hon blir inte riktigt klok på det här med hur hundar fungerar. Dom rör sig spattigt och låter konstigt. Inget för en stilfull Siames.


















Älsklingen passade på att pyssla färdigt vår nya lampa som hon lackat om och bytt skärm på. Tjusigt värre.

Jag har haft lite Tilt på inspirationsfronten på sista tiden, men idag känner jag för att göra något kul i köket. Vi får se vad det blir.

Ha en grym Söndag!
Mvh
//Andy.

2 kommentarer:

 1. Vad härligt med sol och värme. Här känner jag lite snuvad på vårkänslorna som tittade fram i slutet av veckan. Nu är det visserligen soligt men blåsigt och kallt. Ingen näsa i vädret här inte :-(

  Önskar att jag hade bacon där inne i friggan (ligger och laddar i sovstugan för "frukost"). Vad gott det hade varit!

  Rejjan låter som en smart hund som vet hur man ska göra för att få belöningsgodis :-)

  Morgonsnus måste jag också ha, men inget kaffe. Det blev aldrig någon kaffedrickare av mig. Däremot är det något särskilt med choklad i termos.

  Underbara djur. Just nu har vi en liten grå Bojan som spinner i sängen. Hon kom just in i sovstugan och vill nog egentligen helst att vi lyfter på våra häckar och tar oss till friggan och ordnar något gott. Tonfisk kanske...

  Ha en lika fin söndag. Ser fram emot att se vad den återfunna inspirationen resulterar i!

  SvaraRadera
 2. Ägg och bacon är aldrig fel! Normalt består min frukost av 5-6 koppar kaffe, men är jag på semester med frukostbuffet så kan jag äta scrambled eggs/stekt ägg med bacon varje morgon - 14 dagar i rad ;-)

  I min ungdom för inte så länge sedan (host host) brukade vi i gänget åka ut på "öl i backen" när den första vackra soliga dagen kom. Mitt i naturen, en kall öl, kisande mot vårsolen... vad vill man mer ;-) Okej, det går lika bra med kaffe eller oboy och en ostmacka smakar till alla tre dryckerna!

  Här görs det omvänd hundkurs... vi har hund på jobbet ibland och han, Anton, en irish terrier har uppfostrat mej riktigt bra - jag gör nästan allt han vill när han tittar på mej med sina vackra ögon ;-)

  SvaraRadera