onsdag 22 februari 2012

Toast Andy.


Inga tjälknölar idag inte. En supersnabb men läcker toast. Visst funkar det också ibland?
Fullkorns "rostbröd" (vilket jävla ord?) lite tomatpuré och någon droppe tabasco i botten. Några välrökta skivor skinka, några fler skivor god ost och det viktigaste av allt: Dijonsenap!
Människor som inte har Dijonsenap hemma är lite konstiga. Hur många gånger har man inte blivit räddad i köket av denna lilla gula burk?

En enkel sallad med favoriterna tomat och rödlök gör mig alltid på gott humör. En grej som höjde upplevelsen idag var att jag skar tunna skivor avokado till. Farao vad gott det är!Rejjan fick träffa en ny kompis härom dagen. En jättelik Grand Danois! Hon tog ju givetvis tillfället i akt att leka chef även här. Sjukt roligt att se dom ihop. Vilken skillnad!Nu blir det Ben & Jerrys glass resten av kvällen för att fira att mitt bidrag i företagstävlingen vann. Big Party in da Stockholmo coming up! Fan va gött!

Over & Out.
//Andy.

6 kommentarer:

 1. Är nog lite konstig, för jag har ingen dijonsenap hemma ;-) Kan du inte förklara för mej, varför det ska vara dijonsenap och "ingen" annan...

  Ser för övrigt mycket gott ut! Använder du en "toastmaker" eller rostar du brödet i en stekpanna?

  SvaraRadera
 2. Stolt macka ska du ju säga :-)

  Jag diggar ju också tomat och rödlök ihop, ska absolut testa skiva ner lite avokado också. Härmapa alltså.

  Urkul bild på doggarna där. Rejjans blick och min - obetalbar!

  Berätta mer om företagstävlingen, vad gick den ut på? Vad lyckades du bäst med? Grattis i alla fall och akta dig för storsta'n :-)

  SvaraRadera
 3. Den simpla maten är ofta den godaste.
  Givetvis är det kul att lära sig ett mer hantverksmässigt kök men då ska det både finnas pengar och tid till det.
  Vardagen kan lätt förgyllas med rena smaker som står upp ifrån mängden

  SvaraRadera
 4. @Kajomida: Jag använde en vanlig toastmaker maskin. Jag steker även i stekpannan ibland men den här gången ville jag inte ha så "fet" toast och då passade toastmakern bättre tyckte jag. Angående Senapen. Dijonsenap har en väldigt frän, nästan besk smak som påminner lite om upplevelsen från färsk riven pepparrot. "Man känner det i näsan". Den har även en tydlig syra från vinäger som jag är sjukt svag för. En liten klick i en skvätt gräddfil blir genast en god dipp. Den är fantastiskt helt enkelt. Kanske är du lite konstig;)

  SvaraRadera
 5. @Lotta: Sjukt Stolt macka! Visst är dom härliga hundarna? Man blir ju glad.
  @Tommi: Visst är det så! Även det enkla kan vara fantastiskt gott!

  SvaraRadera
 6. @Andy
  Tack för förklaringen! Är nog inte konstig ändå för jag älskar Löwensenf "extra scharf" (bor i Tyskland) och den har precis samma effekt som Dijonsenapen - när man glömmer bort sej och tar för mycket får man tårar i ögonen ;-)

  SvaraRadera